SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

SivisNYT

Julkaisija Opintokeskus Sivis. Päätoimittaja Marita Salo.

09.04.2019 Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Osaamismerkit sanoittavat ja näyttävät osaamista

Järjestökoulutuksessa ja vapaaehtoistoiminnassa syntyy suuri määrä osaamista, jolla on arvoa itsessään ja muissa opinnoissa tai työelämässä. Osaamisen osoittamiseen tarvitaan konkreettisia välineitä.

09.04.2019 Asiantuntija avaa

Asiantuntija avaa: Osaamismerkit

Nykyään moni osaamismerkki on kuitenkin ns. kontekstivapaa eli osaaminen on voitu hankkia missä ja miten vain, ja myöntävän organisaation tehtävänä on arvioida tämä muualla hankittu osaaminen ja myöntää merkki sen perusteella.

09.04.2019 Elämää järjestöissä

Digi-idea: Osaamiskiekko havainnollistaa partiossa opittua

Partiossa on työn alla kiinnostava digi-idea: osaamiskiekko. Se on digitaalinen sovellus, joka havainnollistaa järjestöjen tarjoamaa koulutusta rinnakkain tutkintoon johtavan koulutuksen kanssa.

09.04.2019 Hankekuulumisia

Työelämän osaamismerkit nostavat harrastuksissa hankitut taidot esiin

Opintokeskus Siviksen ja Accenturen Työelämätaidot näkyviin –projektissa suunnitellaan ja toteutetaan työelämän osaamismerkkejä. Ideana on nykyistä paremmin tunnistaa ja tunnustaa järjestötoiminnassa hankittuja taitoja ja hyödyntää niitä työnhaussa.

09.04.2019

Tervetuloa Siviksen avoimiin oviin 9.5.2019!

Iltapäivän aikana pääset tutustumaan muun muassa Siviksen uuteen verkko-oppimisympäristöön ja kuulemaan kampanjoiden ja tapahtumien elämyksellistämisestä, työhyvinvoinnista sekä kansainvälisistä hankkeistamme.

09.04.2019 Saammeko esitellä

Saammeko esitellä: johdon assistentti Anni Piipponen

Johdon assistentti Anni Piipponen palasi maaliskuun alussa takaisin työn äärelle Sivikseen äitiysvapaan jälkeen.

09.04.2019 Hankekuulumisia

Osaamismerkkien avulla järjestökoulutus näkyväksi

Osaamismerkkien merkitys on siinä, että ne auttavat sanoittamaan osaamista. Niiden avulla osaaminen on kätevästi siirrettävissä paikasta toiseen, koska merkit ovat digitaalisessa muodossa.

09.04.2019 Koulutukset

Marianne Hemmingin 10 vinkkiä onnistuneeseen esiintymiseen

Marianne Hemminki pitää Taitavaksi esiintyjäksi -koulutuksen Helsingissä 17.–18.5.2019. Ilmoittaudu heti mukaan Sivisverkossa!