SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Parasta ovat Siviksen tukitunnit, laadukkaat koulutukset ja asiantuntija-apu

ma 11. maaliskuuta 2019 19.29.00

Vanhustyön keskusliiton juhlavuotta on kuvittanut taiteilija Terhi Ekebom.Yhteistyö Opintokeskus Siviksen kanssa on sujuvaa, innostavaa ja tuloksellista. Näin kertovat jäsenjärjestöistä Keliakialiitto, Sulasol ja Vanhustyön keskusliitto.

Erityisen hyödyllisiä ovat Opintokeskus Siviksen tukitunnit, laadukkaat koulutukset ja asiantuntija-apu.

– Siviksellä on niin kokonaisvaltainen asiantuntemus – sekä pedagoginen että käytännönläheinen. Olemme saaneet Sivikseltä tärkeää sparrausta oikeaan aikaan ja oikeisiin juttuihin, järjestöpäällikkö Eeva Laine Keliakialiitosta kiittää.

Uutta näkökulmaa koulutuksen kokonaissuunnitteluun

Keliakialiitossa aloitettiin viime syksynä koulutuksen kokonaissuunnittelun ja laadun kehittäminen. Tavoitteena oli, että koulutukset houkuttelisivat mukaan uusia vapaaehtoisia.

Lisäksi valtakunnallinen järjestö halusi varmistaa, että peruskoulutukset ovat yhtä laadukkaita kaikkialla. Vakiomalli säästää myös resursseja, kun pyörää ei tarvitse keksiä joka kerta uudelleen.

– Sivikseltä saamamme sparraus- ja asiantuntija-apu ovat olleet isoja juttuja. Emme alkuun edes tienneet, että tällainen apu on mahdollista, Eeva Laine kertoo.

Opintokeskus Siviksen asiantuntijan Mia Valanteen ammattiapu on ollut Keliakialiitolle hyödyllistä. Valanne on osannut kysyä yllättäviä kysymyksiä ja opastanut uudenlaisiin näkökulmiin.

– Siitä on iso apu, kun Mia katsoo koulutuksiamme ulkopuolisen silmin. Kun hän kysyy oikeita kysymyksiä, osaamme keskittyä olennaiseen ja karsia rönsyt, Eeva Laine sanoo.

Hän kiittää myös Siviksen koulutussuunnittelun palveluopasta: selkeä ja konkreettinen ohje auttaa pitkälle.

Laadukkaat koulutukset tuovat erityistä lisäarvoa

Sulasolissa, Suomen Laulajain ja Soittajain Liitossa, kiitetään Opintokeskus Siviksen opintojaksotunteja ja vertaisopintoryhmiä. Niiden kautta saatu taloudellinen tuki on Sulasolin kuoroille ja orkestereille erittäin tärkeää.

– Konkreettista tukea arvostavat esimerkiksi kuorot, jotka maksavat harjoitustiloista ja nuoteista. Monesti kuoro maksaa myös kuoronjohtajan palkan, Sulasolin toiminnanjohtaja Virpi Häyrinen kertoo.

Myös Opintokeskus Siviksen järjestämät koulutukset keräävät kiitosta. Monipuoliset ja laadukkaat koulutukset tuovat erityistä lisäarvoa.

– Ei meillä olisi varaa osallistua monta sataa euroa maksaviin koulutuksiin! Siviksen maksuttomissa koulutuksissa hinta-laatusuhde on epätasapainossa – ja se on meidän onnemme, Virpi Häyrinen sanoo.

Hän kehuu muun muassa tulevaisuus-, talous-, some- ja viestintäkoulutuksia.

Siviksen tapahtumanohjauspalvelu antaa uutta näkökulmaa

Sulasol ja Vanhustyön keskusliitto aloittivat syksyllä uuden yhteistyön Opintokeskus Siviksen kulttuuri- ja tapahtuma-asiantuntijan Oskari Mänttärin kanssa. Ideana on rakentaa yhdessä työvälineet onnistuneiden tapahtumien järjestämiseen.

– Oli kyseessä sitten pieni tai iso tapahtuma, tarvitsemme työkaluja vapaaehtoisten motivointiin ja sitouttamiseen, yleisön löytämiseen ja markkinointiin sekä yhteistyökumppanien houkutteluun ja vakuuttamiseen, Sulasolin Virpi Häyrinen sanoo. 

Sulasolissa on huomattu, miten vaikea on välillä vakuuttaa yhteistyökumppanit yhteistyön hyödyistä.

– Meille on konkretisoitunut, että tapahtumien järjestämiseen tarvitaan oman innostuksen lisäksi bisnesideaa ja markkinalähtöistä ajattelua.

Vanhustyön keskusliittoa sparrataan 70-vuotisjuhlavuoden tapahtumien ideoinnissa ja järjestelyissä.

– Palvelu on tosi hyvä juttu, koska ulkopuolinen näkökulma on uusi ja raikas. Välillä tuntuu, ettei koko ajan jaksa itse keksiä uutta ja erilaista, Satu Kervinen Vanhustyön keskusliitosta kertoo.

Yksi kehutuista käytännöllisistä ideoista on juhlavuoden kuvasarja. Vanhustyön keskusliiton toiminnasta kerrotaan taiteilija Terhi Ekebomin piirtämän kuvasarjan avulla.

– Siitä jää konkreettista hyötyä jatkoonkin eikä vain juhlavuoteen. Siviksen tapahtumatukea kannattaa mainostaa, koska harvalla järjestöllä on varaa ostaa erikseen tapahtumatuottajaa, Kervinen vinkkaa.

Teksti: Tia Yliskylä