SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Siviksen kevään koulutuksiin voi nyt ilmoittautua!

ma 26. marraskuuta 2018 14.40.00

Siviksen kevään koulutukset kuvauksineen ovat Sivisverkossa ja ilmoittautumiset auki! Koulutustarjonta tarttuu tuttuun tapaan teemoihin, jotka nousevat järjestösektorin omista, ajankohtaisista kehittämistarpeista. Koulutuksemme on jaettu kolmeen pääteemaan: järjestöosaamiseen, koulutusosaamiseen ja digiosaamiseen.

Järjestöosaamiskokonaisuus valmentaa sinut pyörittämään yhdistystä lain ja säädösten mukaisesti sekä organisoimaan ja kehittämään yhdistyksen toimintaa ja viestintää. Keväällä järjestösaamisen koulutuksista tarjolla on suosittu Järjestöelämän englantia, jossa paneudutaan järjestöelämän englantiin keskustelun, sanastotehtävien, kuuntelemisen, kirjoittamisen ja verkkokokoustamisen kautta. Helsingissä järjestettävä Taitavaksi esiintyjäksi puolestaan antaa sinulle vinkkejä selkeän ja kiinnostavan esityksen rakentamiseen ja siihen, miten otat yleisön haltuun ja hyödynnät kehonkieltä ja tilaa niin, että ne tukevat viestiäsi.

Koulutusosaamisen kokonaisuus antaa sinulle valmiudet toimia kouluttajana ja koulutustoiminnan kehittäjänä. Potkua koulutussuunnitteluun -koulutuksessa perehdytään osaamistavoitteisiin ja koulutussisällön mitoitukseen sekä opitaan valitsemaan tarkoituksenmukaiset koulutusmenetelmät. Arvoa arvioinnista antaa sinulle valmiudet osallistujien oppimisen ja osaamisen arviointiin. Verkkokurssi Tunnista ja tunnusta osaaminen perehdyttää osaamisperusteisuuteen sekä osaamisen tunnistamiseen, osoittamiseen ja tunnustamiseen järjestökentällä. Myös kätevästi verkon välityksellä käytävässä Täynnä osaamista -koulutuksessa puolestaan opitaan tunnistamaan järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan kautta syntyvää osaamista ja vertaamaan sitä oppilaitoksen tutkinnon perusteisiin ja osaamistavoitteisiin. Verkkokurssilla voi opiskella omassa tahdissa ja aloittaa vaikka heti osoitteessa https://www.taynnaosaamista.fi/.

Digiosaamisen kokonaisuus ohjaa sinut tutustumaan ja valitsemaan oman järjestösi tarpeisiin sopivat palvelut sekä käyttämään ja kehittämään niitä. Lisäksi hahmotat verkon mahdollisuudet koulutuksessa. Yhdistys sosiaalisessa mediassa -koulutuksessa perehdytään sosiaalisen median mahdollisuuksiin ja sovelluksiin yhdistystoiminnan tukena. Sosiaalisen median analytiikka -verkkokurssilla paneudutaan someanalytiikkaan ja sen hyödyntämiseen järjestön viestinnän suunnittelemisessa ja kehittämisessä. Haluatko oppia miten tapahtumia kuvataan ja lähetetään livelähetyksiä verkon yli katsojille? Sinua varten järjestämme Helsingissä ja Oulussa Mobiili- ja livevideot -koulutuksen toukokuussa.

Myös hanketoimintamme kautta voi tulevan kevään aikana tutustua ajankohtaisiin aiheisiin. SoteNavi-hankkeen päätösseminaari järjestetään 15.1. (lisätietoja antaa Heidi Ristolainen, heidi.ristolainen@ok-sivis.fi). Futvol-jankkeen puitteissa touko-kesäkuun vaihteessa kaikilla Siviksen aluetoimistoilla järjestetään suomenkielinen aamupäivätilaisuus teemalla Vapaaehtoiset, osaaminen ja tulevaisuus.18.6. järjestetään iltapäivätilaisuus Future Skills for Volunteering, joka on koko hankkeen kansainvälinen loppuseminaari. (lisätietoja antaa Marion Fields, marion.fields@ok-sivis.fi). 

Tutustu tarkemmin kurssitarjontaan koulutuskalenteristamme. Yksittäisen opintojakson kuvaketta klikkaamalla saat näkyviin tarkemman kurssiesittelyn sekä ilmoittautumislinkin. Myös Siviksen asiantuntijat antavat mielellään lisätietoa koulutuksista. Ja mikä parasta, tarjoamme ne jäsenjärjestöillemme veloituksetta.

Tervetuloa mukaan oppimaan ja verkostoitumaan!