SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

SivisNYT

Julkaisija Opintokeskus Sivis. Päätoimittaja Marita Salo.

26.11.2018 PääkirjoitusTapahtumat

Pääkirjoitus: Järjestöt tavoittavat tehokkaasti perustaidoissa tukea tarvitsevia

Syksyn aikana näkyvästi esillä ollut laaja kansainvälinen aikuistutkimus PIAAC (Programme for the Internatioan Assessment of Adult Competencies) tuottaa vertailukelpoista tietoa aikuisväestön perustaidoista lukutaidon, numerotaitojen ja tietotekniikkaa soveltavien ongelmanratkaisutaitojen osalta. Suomi on kärkisijoilla perustaitojen hallinnassa, mutta myös heikosti perustaidot hallitsevia on paljon. Aihe on myös vuoden viimeisen SivisNYTin teemana. 

26.11.2018 Asiantuntija avaa

Asiantuntija avaa: Digitaitoja kaikille

Digitaalisten taitojen hallinta ja jatkuva päivittäminen ovat tätä päivää- ajankohtaisia taitoja työssä, opiskelussa ja arjessa.

26.11.2018 Hankekuulumisia

Digitaalisia taitoja vertaisoppimisen keinoin

Sivis toteuttaa yhdessä Seinäjoen Koulutuskuntayhtymä Sedun kanssa ESR-rahoitteisen valtakunnallisen Digipolku töihin -hankkeen vuosina 2017–2019. Hanke painottuu opiskelussa ja työnhaussa vaadittavien digitaalisten taitojen opettamiseen.

26.11.2018 Hankekuulumisia

Perustaidot paremmiksi

Taikoja II -koordinaatiohanke käynnistyi marraskuun alussa, ja jatkaa sujuvasti siitä, mihin Taikoja -hanke päättyi.

26.11.2018 Hankekuulumisia

Digitalisoituvassa maailmassa kansalaisen perustaidot ovat välttämättömät

Joka kymmenennellä suomalaisella (11%) on haasteita aikuisiällä lukutaidossa, jota tarvitaan eri kanavista tulevan tietotulvan hyödyntämisessä, hallitsemisessa ja omaksumisessa. Päivittäinen elämänhallinta, kouluttautuminen ja työnteko edellyttävät myös muita perustaitoja, kuten numero- ja digitaitoja.  

26.11.2018 Hankekuulumisia

Järjestöt tukena kotouttamisessa ja osaamisen tunnistamisessa ja tunnustamisessa

Opintokeskus Sivis on ollut kuluvan vuoden toteuttamassa uudenmuotoista vapaan sivistystyön maahanmuuttajille kohdistettua luku- ja kirjoitustaitokoulutusta. Koulutushankkeessa opintokeskusten tavoitteena on ollut sekä lisätä laajan kansalaisjärjestökentän hyödyntämistä maahanmuuttajien kotouttamisessa että myös tuottaa uusia osallistavia toimintamalleja. KOTO-hankkeessa on tuotettu neljä digitaalista osaamismerkkiä

26.11.2018 KoulutuksetSivisverkko

Siviksen kevään koulutuksiin voi nyt ilmoittautua!

Siviksen kevään koulutukset kuvauksineen ovat Sivisverkossa ja ilmoittautumiset auki! Koulutustarjonta tarttuu tuttuun tapaan teemoihin, jotka nousevat järjestösektorin omista, ajankohtaisista kehittämistarpeista. Koulutuksemme on jaettu kolmeen pääteemaan: järjestöosaamiseen, koulutusosaamiseen ja digiosaamiseen.

26.11.2018 Koulutukset

Tervetuloa mukaan pienten järjestöjen verkostoon!

Pienjärjestöt-verkosto on tarkoitettu SOSTEn ja Siviksen jäsenjärjestöille, joissa on vähintään yksi ja enintään kymmenen palkattua työntekijää. Tapaamisten aiheina – itse verkostoitumisen lisäksi – ovat monenlaiset pienen järjestön kehittämistä koskevat asiakokonaisuudet.

26.11.2018 Elämää järjestöissä

Sivis75-video: Oppimisen ilo on koko elämän perusta

Kriittinen korkeakoulu on vapaan sivistystyön yksityinen koulutus- ja kulttuurikeskus. Lähtökohtana on, että oppiminen ei perustu arvosanojen tai muiden ulkonaisten palkkioiden tavoitteluun. Kriittisen korkeakoulussa tuetaan oppimista, keskustelua ja kulttuurin tekemistä sen itsensä vuoksi. Tapasimme Kriittisen korkeakoulun väkeä musiikin historian kurssilla.

26.11.2018 Saammeko esitellä

Saammeko esitellä: projektipäällikkö Kaisa Välivehmas

Kansalaisen perustaidot-hankkeessa projektipäällikkönä Siviksessä aloittanut Kaisa Välivehmas on taustaltaan pedagogi, biologian ja maantiedon opettaja.

26.11.2018 Tapahtumat

Vastaa Siviksen lukijakyselyyn ja auta meitä kehittämään verkkolehteä

Kerro meille oma mielipiteesi verkkolehdestämme. Vastaa lyhyeen kyselyyn ja voita Lippupisteen 80 euron arvoinen lahjakortti!

26.11.2018 Koulutukset

Järjestöviestijä, tavataanhan lounaan merkeissä joulukuussa?

Tervetuloa verkostoitumaan ja nauttimaan toisten viestijöiden seurasta Opintokeskus Siviksen järjestöviestijöiden lounastapaamiseen keskiviikkona 12.12. klo 12-14.

26.11.2018 Elämää järjestöissä

Jäsenjärjestöjemme joulukampanjat

Tällä palstalla nostamme esiin jäsenjärjestöjemme tulevia tapahtumia. Jos haluat kertoa järjestösi valtakunnallisista tapahtumista tai hankkeista, laita sähköpostia osoitteeseen toimisto@ok-sivis.fi

26.11.2018 Tapahtumat

Siviksen joulukalenteri avautuu kohta

Joulukalenterissa kurkistetaan niin sivisläisten kuin Siviksen jäsenjärjestöjenkin arkeen ja pureudutaan järjestökoulutuksen ihmeelliseen maailmaan jouluinen pilke silmäkulmassa.