SivisNyt logo

Tutustu uuteen sivustoon >

Sivis75-video: Jokaiselle mahdollisuus tulla kuulluksi

ti 30. lokakuuta 2018 06.40.00

Jokaisen tulee saada mahdollisuus tulla kuulluksi ja tutustua toisiin ihmisiin. Näin ajatellaan SPR:ssä, jossa maahanmuutto on yksi näkyvimmistä toimintakentistä.

– Minulle on tärkeää, että jokainen ihminen tulee kohdatuksi omana itsenään. Että suhtaudumme toisiimme positiivisesti ja avoimin mielin, vapaaehtoistyöntekijä Taina Raiski SPR:stä sanoo.

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin
tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Tapasimme SPR:n väkeä pakolaisteltassa Helsingissä. Pakolaisteltan tarkoituksena on välittää
tietoa avun tarpeesta aistien ja elämysten keinoin.

Teksti, kuvat ja video: Tia Yliskylä

Punaisen Ristin maahanmuuttajaohjelman päällikkö Johanna Matikainen (vas.) ja vapaaehtoistyöntekijä Taina Raiski (oik.)

Suomen Punainen Risti

Humanitaarista apua antava kansalaisjärjestö, joka toimii Suomessa ja ulkomailla. SPR auttaa
ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa, ja kouluttaa heitä varautumaan niihin.
SPR:n jäsenmäärä on 80 000 ja vapaaehtoisten 40 000.
Perustettu vuonna 1877
Opintokeskus Siviksen jäsen vuodesta 1979
Kärkiajatus: SPR kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Järjestö
auttaa onnettomuus- ja kriisitilanteisissa, tukee viranomaisia turvapaikanhakijoiden
vastaanottamisessa ja työllistää pitkäaikaistyöttömiä. Lisäksi SPR auttaa luonnononnettomuuksien
ja sotien uhreja ja tekee kehitysyhteistyötä ympäri maailman.
Lisätiedot: www.punainenristi.fi