SivisNyt logo

ti 30. lokakuuta 2018 06.30.00

Aivoliitto ja Heureka

Aivot narikasta -näyttely 13.10.2018 – 12.1.2020

Aivot narikasta! -näyttelyssä pidetään huolta aivoista monella eri tavalla. Näyttelystä saa vinkkejä terveelliseen aivoarkeen ja se innostaa monipuoliseen tekemiseen. Näyttelyn pääsanoma on, että me voimme omalla toiminnallamme vaikuttaa siihen, millaiset aivot meille muovautuu. Näyttely koostuu erilaisista aivoja haastavista peleistä ja tehtävistä, joita ratkotaan yhdessä 2-5 hengen ryhmissä.

Näyttelyssä pääsee liikkumaan, rentoutumaan, tekemään käsitöitä, soittamaan bändissä tai vaikka tanssimaan kaikkien aikojen tunnetuimpia hittitansseja. Aivopähkinöitä, tunteita, aisteja ja unen merkitystä aivoille ei myöskään ole unohdettu.

Allergia- ja astmaliitto

Ihoviikko 12.-18.11.2018

Allergia-, iho- ja astmaliiton järjestämän Ihoviikon teemana on atooppisen ihottuman vaikutus arkeen. Ihon kipu ei tartu, mutta se voi vaikuttaa keskittymiskykyyn, itsetuntoon ja unenlaatuun. Iho-oireet ovat arka asia. Huolehditaan ihostamme ja toisistamme.

Järjestämme viikon aikana Yöchat-livelähetyksen, minkä lisäksi atopiayhdistykset, allergia- ja astmayhdistykset sekä harvinaisten ihosairauksien yhdistykset järjestävät kampanjaviikolla runsaasti tapahtumia. Tule mukaan!

Mielenterveyden keskusliitto

Mielenterveysmessut 20.-21.11.2018

Mielenterveysmessut kokoaa eri kansalais- ja ammattiryhmät vuosittaiseen suurtapahtumaan. Messut tarjoavat kattavaa tietoa hoito- ja kuntoutuspalveluista, järjestöistä, viranomaisista, koulutuksesta, mielenterveyden tukemisesta sekä muista kävijöitä kiinnostavista asioista. Luvassa on myös mielenkiintoisia ja ajankohtaisia seminaareja, yleisöohjelmaa sekä muun muassa keynote-puheenvuoroja ja tietoiskuja.

Perhehoitoliitto ry ja Pesäpuu ry

Valtakunnalliset lastensuojelun perhehoidon päivät 7.-8.11.2018

Perhehoitoliitto ry ja Pesäpuu ry järjestävät kahdeksannet valtakunnalliset lastensuojelun perhehoidon päivät Keski-Suomessa Laukaassa 7.-8.11.2018. Päivien teema on hyvinvointi perhehoidossa. Perhehoidon päivät on tarkoitettu yhteiseksi kohtaamispaikaksi kaikille lastensuojelun perhehoidon parissa työskenteleville ja siitä kiinnostuneille.

Syömishäiriöliitto

Syömishäiriöpäivät 2019: Uutta syömishäiriötyössä – opi, omaksu ja voimaannu

Haluatko pitää syömishäiriötietosi ajan tasalla? Haluatko omaksua uusia tietoja ja taitoja hyödynnettäväksi omaan työhösi? Syömishäiriöpäivät syömishäiriötyötä tekeville ammattilaisille suunnattu kaksipäiväinen koulutusseminaari. Päivät järjestetään 22. – 23.1.2019 Tampereella. Syömishäiriöpäivien ohjelma on nyt julkaistu ja ilmoittautuminen avattu! Ohjelman, ilmoittautumislinkin, hinnat ja kaikki muutkin oleelliset tiedot päivistä löydät täältä