SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Saammeko esitellä: viestintäharjoittelija Katriina Lius

ma 24. syyskuuta 2018 15.04.00

Katriina valmistui Jyväskylän yliopistosta heinäkuussa 2018 ja aloitti viestinnän harjoittelijana Siviksessä heti elokuussa. Tuore viestinnän maisteri opiskeli kandin tutkinnon ruotsista. Aiemmin Katriina opiskeli kieliä, mutta maisterin tutkinnon hän teki viestinnän oppiaineesta.

Katriina on tehnyt paljon erilaisia vapaaehtoishommia aktiivisesti vuodesta 2013 lähtien. Opiskeluaikana hän on ollut mukana erilaisissa talkoohommissa sekä kahden eri ainejärjestön hallituksessa.

- Tykkään vapaaehtoistoiminnasta. Olen ollut useana vuonna mukana ”Jyväskylän kesä”-kulttuuritapahtumassa, jossa on laidasta laitaan tarjontaa, jokaiselle jotakin. Vapaaehtoisuudet ovat liittyneet pitkälti kulttuuripuoleen, olen ollut paljon musiikkitapahtumissa mukana ja esimerkiksi Yläkaupungin yö-ilmaistapahtumassa, joka on monipuolisesti kulttuuria tarjoileva ilmaistapahtuma.

Katriina on kotoisin Keski-Suomesta, Jämsästä. Hän on asunut Jyväskylässä opiskelujensa ajan ja Helsinkiin muutto oli elokuussa. Helsingistä löytyy tuttuja opiskelupiireistä, myös hyvä ystävä ja sisko asuvat Helsingissä.

- Tärkeää, että on tuttuja, mutta kiva myös tutustua uusiin ihmisiin, Katriina kertoo.

Miltä Helsinki on näyttänyt kuukaudessa?

- Olen tykännyt! Pikkukaupungista kun on kotoisin niin huomaa, että elämää on enemmän ja kaikenlaista tapahtumaa järjestetään koko ajan. Tekemisen puutetta ei ole ollut vaan koko ajan jossain tapahtuu jotakin. Mahdollisuuksia tehdä vaikka mitä ja osallistua on paljon, siitä tykkään. Vähitellen oppii tuntemaan paikkoja, pikkuhiljaa tutustuen. Paljon on uutta nähtävää ja koettavaa, ihmismääräkin on ollut virkistävää, tämä kaupungin eläväisyys. Kyllä siellä Jämsässä kesällä joku autokin hurisee, Katriina naurahtaa verraten kotipaikkaansa Helsinkiin.

Mikä sai kiinnostumaan Siviksestä?

- Ollaan järjestömaailman keskipisteessä ja se kiinnostaa. Edellisen harjoittelun tein myös järjestössä, Väestöliitossa. Järjestöt ovat alue mikä kiinnostaa minua itseäni. Työtehtäväni Siviksessä ovat sellaisia, joista minulla on jo vähän kokemusta ja jollaisia haluaisin tehdä jatkossakin, joten ne sopivat hyvin omiin intresseihin, pohtii Katriina

Harjoittelun ajankohta osui myös hyvään saumaan, kun Katriina sai juuri opinnot päätökseen ja pääsi siirtymään heti työmaailmaan testaamaan teoriassa opittuja asioita nyt käytännössä.

Mitä odotat harjoittelultasi?

- Odotan luvassa olevia monipuolisia tehtäviä ja että oppisin paljon uutta, haluan kehittää omia tietoja ja taitoja. Minusta on kiva, kun on tulossa mm. M/S Soste sekä Siviksen koulutuksia, jotka avaavat järjestömaailman kenttää ja siihen liittyvää viestinnän maailmaa. Pääsen näkemään, millaista tämä työ on käytännössä, Katriina summaa odotuksiaan.

Katriina odottaa myös, että pääsee syventymään viestinnän alan työtehtäviin vielä paremmin. Kehittyminen itse viestijänä sekä omien tietojen ja taitoja kartuttaminen on Katriinasta tärkeää. Myös että pääsee näyttämään omaa osaamista, pääsee käyttämään ja testaamaan käytännössä opinnoissa opittua innostaa Katriinaa.          

Harrastuksia?

-  Musiikki on aina ollut minulle hyvin tärkeä. Soitin pianoa 13 vuotta aktiivisesti ja olen laulanut kuorossa, Katriina kertoo.

Hän on harrastanut musiikkia pitkään, ollut mm. nuoriso-orkesterissa soittamassa pianoa. Musiikkiin liittyvää harrastusta Katriina vielä etsii uudella kotipaikkakunnalla, ehkäpä kuoroa, johon liittyä. Nyt opintojen päätyttyä on taas ollut aikaa lukea ja Katriina kertoo käyttävänsä kirjastoa ahkerasti. Pitkän tähtäimen tavoitteekseen hän mainitsee lukea Agatha Christien kaikki kirjat.

Mitä haluaisit tulevaisuudessa tehdä?

- Oman alan työ, haluan tehdä viestinnän töitä. Perheen ja lapsia, Katriina luettelee tulevaisuuden haaveitaan.

- Kielten opiskelutaustan ja kielitaidon hyödyntäminen olisi mielekäs juttu, Katriina toteaa. En sulkisi pois vaihtoehtoa ulkomaillakaan työskentelystä. Olisi mielenkiintoista nähdä ulkomaita ammatillisesti, tutustua eri maihin työmielessä.

Oman alan mielenkiintoinen työ ja kielten yhdistäminen siihen, ehkä ulkomailla asuminen kiinnostavat Katriinaa. Myös matkustelu ja halu nähdä maailmaa ovat kirkkaina mielessä. Joskus tulevaisuudessa Katriinasta olisi ihanaa omistaa oma koira, rotukin on jo päätetty noin 10-vuotiaana: Welsh corgi. Niin kuin Englannin kuningattarella, Katriina nauraa.

 

Teksti: Elina Pitkäranta

Kuva: Sanni Olasvuori