SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Saammeko esitellä: johdon assistentti Elina Pitkäranta

ma 24. syyskuuta 2018 15.05.00

Elina toimii Siviksessä johdon assistentin sijaisena, ja hän työskentelee muun muassa sisäisen ja hallinnollisen viestinnän, hallituksen kokousjärjestelyjen ja henkilöstön omien tapahtumien järjestelyjen sekä asiakasrekisteriin liittyvien tehtävien parissa, ja lukee myös Siviksen toimiston sähköpostia. Työkokemusta Siviksessä on ehtinyt kuitenkin kertyä myös toimistovirkailijan sekä viestintäsihteerin tehtävistä – onpa Elina tehnyt myös avustavia taloushallinnon töitä, hallinnoinut ammatillista lisäkoulutusta, sijaistanut toimistotiimin vetäjää sekä ollut mukana markkinointitiimi -nimisessä työryhmässä. Siviksen ulkopuolella Elina on ennättänyt opiskella myös pukuompelijaksi. Ompelemisesta onkin muodostunut Elinalle rakas harrastus.

Sivikseen Elina saapui vuonna 2005 vastavalmistuneena tradenomina. Vaikka kokemusta erilaisista työtehtävistä on ehtinyt vuosien varrella Siviksessä kertyä, ovat nykyiset johdon assistentin tehtävät kuitenkin Elinalle uusia. Elinan perhevapaan aikana myös Siviksessä ehti tapahtua monia muutoksia. Paitsi että keskustoimisto vaihtoi paikkaa (ja sai työntekijöiltä kiitosta parantuneista maisemista), korvasi uusi Sivisverkko aiemmin koulutuksenohjausjärjestelmänä toimineen Okryverkon. Siviksessä oltiin otettu käyttöön myös toimisto-ohjelmisto Office365, ja lisäksi sisäistä viestintää ja erityisesti sisäisen viestinnän kanavaa Sintraa oltiin kehitetty. Vaikka vieraiden ohjelmistojen ja järjestelmien haltuunotto vie aikaa, on uusien ja tehokkaiden työkalujen parissa työskenteleminen Elinan mielestä mukavaa ja innostavaa. 

Pitkän linjan sivisläisenä Elinalle on ehtinyt kertyä monenmoisia muistoja työajoilta. Kenties mieleenpainuvin muisto liittyy Siviksen järjestämään Finnoween -kulttuuritapahtumaan, jonne täytyi saada banderolli.

- Hankin banderollia varten kankaan, ompelin reunakäänteet kotona ja maalasin töissä kankaaseen tekstin ”Finnoween”. Työkaverit eivät tästä kovin tykänneet, sillä toteutin maalausprojektin neukkarissa ja maalin haju levisi koko toimistoon, Elina muistelee.

Vaikka opittavana on paljon uusia asioita, ovat toimintaympäristö ja suurin osa työkavereista vanhoja tuttuja.

- Tässä työssä parasta on yhteistyön tekeminen sekä vuorovaikutuksessa oleminen toisten kanssa. Työssä innostaa myös rutiinien ja vaihtelevien, yllättävienkin työtehtävien vuorottelu. Työnkuva mahdollistaa myös osallistumisen erilaisiin tapahtumiin ja koulutuksiin. Pääsee olemaan monessa mukana, mikä on mukavaa, Elina toteaa. Uuteen työnkuvaan ja uusiin työtehtäviin kuuluu luonnollisesti myös odotuksia ja toiveita.

- Aloitimme Siviksen uuden toiminnanjohtajan kanssa lähes samaan aikaan, joten odotan innolla yhteistyötä hänen kanssaan. Pääsemme luomaan yhteisiä työskentelytapoja, sekä myös kehittämään yhteistyössä omaa työtäni. Katsotaan, miten työnkuva tulee oikein muotoutumaan.

 

Teksti: Katriina Lius

Kuva: Jarmo Siira