SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Pääkirjoitus: Verkostot ovat Siviksen voimavara

to 30. elokuuta 2018 11.00.00

Syksy on monella tapaa uuden aloittamisen aikaa. Kesäloman jälkeen alkavat työt ja opiskelut, harrastukset ja monet muut arjen rutiinit. Olemme saaneet nauttia säiden puolesta poikkeuksellisen lämpimästä ja valoisasta kesästä, mikä auttaa varmasti jaksamaan syksyn pimentyvää aikaa. 

Me Siviksessä olemme tänä syksynä vahvasti uuden, ja myös vanhan äärellä. Syyskuun alussa organisaatiomme uutena toiminnanjohtajanamme aloittaa aiemmin Punaisen Ristin järjestöjohtajana toiminut Marita Salo. Maritan esittelyn löydät tämän verkkolehtemme Saammeko esitellä -palstalta. Toteutamme syksyn aikana myös uusia mielenkiintoisia koulutuksia, esimerkiksi yhteistyössä Sitran kanssa toteutettavan Erätauko -koulutuksen ja Täynnä osaamista! -verkkokurssin, jossa oppilaitosten henkilöstöä koulutetaan tunnistamaan opiskelijoiden järjestö- ja vapaaehtoistoiminnasta hankkimaa osaamista. Näiden uusien koulutusten ideat ja toteutukset ovat syntyneet monipuolisten verkostojemme ansiosta.

Siviksen 75-juhlavuosi huipentuu tänä syksynä. Lokakuussa julkistetaan Eero Ojasen kirjoittama Opintotoiminnan Keskusliiton historiikki. On ollut kiinnostavaa lukea historiikin käsikirjoituksesta, miten toimintamme synty on suoraan yhteydessä suomalaisen järjestötoiminnan syntyyn, ja miten merkityksellistä kansalaisten omaehtoinen opiskelu on ollut kansalaisyhteiskuntamme kehityksen kannalta.

Siviksen historiassa korostuu vahvasti myös tämän lehden teema, verkostot. Sivis on kautta historiansa tukenut ja kehittänyt jäsenjärjestöjensä koulutusta verkostomaisella työskentelyotteella. Loka-marraskuussa juhlistamme toimintaamme kutsumalla jäsenjärjestöjä sekä muita verkostojemme yhteistyökumppaneita toimistopaikkakunnillamme järjestettäviin 75-vuotisjuhliin. Järjestämme myös M/S SOSTElla oman verkostoitumistilaisuuden vuosijuhlamme kunniaksi.

Innostavaa ja energistä syksyä koko Siviksen henkilöstön puolesta,

Anne Ilvonen

viestintä- ja innovointipäällikkö