SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Täynnä osaamista! Järjestöistä vauhtia opintoihin ja valmistumiseen

ti 5. kesäkuuta 2018 10.30.00

Sivis järjestää syksyllä 2018 ilmaisen Täynnä osaamista -verkkokurssin, jonka kohderyhmänä ovat erityisesti oppilaitosten opettajat ja opiskelijoiden ohjaajat. Verkkokurssin tavoitteena on osata tunnistaa järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan kautta syntyvää osaamista ja verrata sitä oman oppilaitoksen tutkinnon perusteisiin ja osaamistavoitteisiin.

- Sivis edistää toiminnallaan epävirallisen ja arkioppimisen tunnistamista ja tunnustamista. Täynnä osaamista verkkokurssi on hyvä esimerkki tästä työstä, kertoo Siviksen asiantuntija Lotta Pakanen. Yhteistyökumppaneina verkko­kurssilla ovat Opetushallitus, Sitra, Kansalaisareena ry, Opintokeskukset ry, Mannerheimin Lasten­suojeluliitto, Marttaliitto, Suomen Nuorkauppakamarit ja Suomen Partiolaiset.

Verkkokurssin suorittaneille myönnetään digitaalinen osaamismerkki. Merkki on nimeltään Informaali ja non-formaali osaaminen ja sen avulla voit näyttää osaamisesi epävirallisen ja arkioppimisen tunnistajana ja tunnustajana. Merkki on mukana myös Open merkeissä ja näin ollen osa opettajan työn kehittämistä. 

Kurssille ilmoittautuminen alkaa elokuussa 2018 ja sitä ennen kannattaa liittyä avoimeen Facebook-ryhmään

Tervetuloa mukaan! #täynnäosaamista