SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Siviksen syksyn 2018 koulutustarjonta on julkaistu

ti 5. kesäkuuta 2018 10.35.00

Ensi syksy tuo tullessaan monipuolisen kattauksen Siviksen koulutuksia. Koulutustarjonta tarttuu teemoihin, jotka nousevat järjestösektorin omista, ajankohtaisista kehittämistarpeista. Koulutuksemme on jaettu kolmeen pääteemaan: järjestöosaamiseen, koulutusosaamiseen ja digiosaamiseen.

Menestykselliseen ja innostavaan yhdistystoimintaan tarvitaan useiden järjestötoiminnan osa-alueiden tuntemista ja hallintaa. Järjestöosaamiskokonaisuus valmentaa sinut pyörittämään yhdistystä lain ja säädösten mukaisesti sekä organisoimaan ja kehittämään yhdistyksen toimintaa ja viestintää. Syksyllä järjestösaamisen koulutuksista tarjolla on vanha klassikko, aina suosittu Mappi A vai Ö? – Yhdistyksen arkistoinnin perusteet sekä uudistunut ja ajankohtainen Järjestöviestijä, joka antaa perustiedot viestinnän tarkoituksesta, tavoitteista ja kohderyhmistä.

Hyvä koulutus sitouttaa järjestön vapaaehtoisia, auttaa strategisten tavoitteiden saavuttamisessa ja on mainio kilpailuvaltti. Koulutusosaamisen kokonaisuus antaa sinulle valmiudet toimia kouluttajana ja koulutustoiminnan kehittäjänä. Koulutusosaamiseen liittyviä koulutuksia syksyllä on tarjolla kolme. Kehity kouluttajana -kouluttajaharjoittelu sekä Kouluttajana verkossa keskittyvät koulutuksen toteutukseen. AIvan uudella Täynnä osaamista -verkkokurssilla puolestaan opitaan tunnistamaan järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan kautta syntyvää osaamista ja vertaamaan sitä oppilaitoksen tutkinnon perusteisiin ja osaamistavoitteisiin. Verkkokurssille ilmoittautuminen avataan elokuussa. 

Sosiaalisen median sovellusten ja digitaalisten palveluiden tunteminen ja sujuva käyttö ovat valttikortti järjestötoiminnassa. Digiosaamisen kokonaisuus ohjaa sinut tutustumaan ja valitsemaan oman järjestösi tarpeisiin sopivat palvelut sekä käyttämään ja kehittämään niitä. Lisäksi hahmotat verkon mahdollisuudet koulutuksessa. Digiosaamiseen keskittynyt syksyn kattaus sisältää Digitaaliset osaamismerkit -webinaarisarjan sekä koulutukset Livevideot ja Kouluttajana verkossa.  

Siviksen koulutuksen ohjausjärjestelmä Sivisverkon saloihin ja uusiin mahdollisuuksiin pääset tutustumaan Oulussa järjestettävässä Sivisverkko-koulutuksessa tai missä päin Suomea tahansa verkossa toteutettavassa Sivisverkko-koulutuksessa. Järjestämme myös Sivisverkon jäsenjärjestöjemme nimetyille pääkäyttäjille oman Pääkäyttäjäpäivän.

Myös hanketoimintamme kautta voi tulevan syksyn aikana tustustua ajankohtaisiin aiheisiin. Hyvä esimerkki päivän polttavasta aiheesta on 27.9. järjestettävän TAIKOJA-hankkeen webinaari, joka käsittelee aikuisten perustaitojen kehittämiseen liityviä malleja meillä ja Euroopassa.

Tutustu tarkemmin kurssitarjontaan koulutuskalenteristamme. Yksittäisen opintojakson kuvaketta klikkaamalla saat näkyviin tarkemman kurssiesittelyn sekä ilmoittautumislinkin. Myös Siviksen asiantuntijat antavat mielellään lisätietoa koulutuksista. Ja mikä parasta, tarjoamme ne jäsenjärjestöillemme veloituksetta.

Tervetuloa mukaan oppimaan ja verkostoitumaan!