SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Asiantuntija avaa: Palveluksessanne järjestökoulutuksen edelläkävijä!

ti 5. kesäkuuta 2018 10.40.00

Onko järjestönne tavoitteena kehittää henkilöstön ja vapaaehtoisten järjestöosaamista, koulutusvalmiuksia, digitaitoja tai näitä kaikkia? Entä hyödynnättekö tässä kehitystyössä Siviksen laajan koulutustarjonnan? Kaikki koulutuksemme tähtäävät järjestöjen toiminnan kehittämiseen kolmen pääteeman eli järjestö-, koulutus- ja digiosaamisen kautta. Jokaiseen kokonaisuuteen liittyy erilaisia osaamisalueita, joihin pääset tutustumaan tarkemmin verkkosivuillamme. On hyvä muistaa, että eri teemojen alta voi vapaasti poimia itselleen sopivat koulutukset tarpeiden ja kiinnostuksen mukaan. Huomaathan myös, että Sivis tunnustaa koulutuksissa tai muualla hankittua osaamista digitaalisilla osaamismerkeillä, joita on helppo esitellä vaikkapa työnhaun yhteydessä.

Ilmaista laatua ja laaja tarjonta

Opetushallitus ja Opetus- ja kulttuuriministeriö rahoittavat Siviksen toimintaa, joten koulutuksemme on kaikille ilmaista. Tarjolla on lähiopetusta, verkkokursseja ja webinaareja. Lähiopetuksen vahvuutena on arvokkaaksi osoittautunut kokemusten vaihto muiden järjestöjen toimijoiden kanssa. Verkkokurssit ja webinaarit taas mahdollistavat isomman joukon osallistumisen ja joustavan opiskelun oman aikataulun puitteissa.

Siviksessä halutaan myös olla ajan hermolla: tartumme ajankohtaisiin aiheisiin esimerkiksi Järjestöviestijöiden aamiaistapaamisissa ja popup-koulutuksissa – viimeisimpänä näistä GDPR-asetukset. Kannattaa siis pitää silmällä uutiskirjettämme!

Tilauskoulutus ja konsultointi täydentävät paketin

Toisinaan Siviksen valmiit koulutukset eivät suoraan vastaa järjestön erityistarpeisiin. Tällöin Sivikseltä on mahdollista tilata tilauskoulutusta edulliseen jäsenhintaan. Siviksen ilmaisiin jäsenpalveluihin puolestaan kuuluu järjestöjen konsultointi koulutustoiminnan kehittämisessä. Tämä voi sisältää esimerkiksi koulutuksen kokonaissuunnitelman ideointia, opintojaksomallien laatimista ja osaamismerkkien kehittämistä. Yksin ei siis tarvitse jäädä pähkäilemään, vaan asioita pääsee pohtimaan ja työstämään asiantuntijan kanssa, jolla ulkopuolisena voi olla uusia näkökulmia ja ratkaisuehdotuksia.

Tavataan kesän jälkeen virkistyneinä syksyn koulutuksissa ja muun yhteistyön merkeissä!

Teksti: Kirsi Ahonen