SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

SivisNYT

Julkaisija Opintokeskus Sivis. Päätoimittaja Marita Salo.

05.06.2018 Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Siviksen toiminnan ytimessä – asiaa koulutuksesta

Tämän numeron teeman ollessa koulutus, olemme Siviksessä järjestöjen aikuisoppilaitoksena toimintamme ytimessä. Uuden, vuosille 2018-2022 päivitetyn strategiamme mukaisesti osa Siviksen jäsenpalveluja on asiantuntijoidemme tarjoama konsultointi ja ohjaus järjestöjen koulutuksen ja sen laadun kehittämisessä. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

05.06.2018 Asiantuntija avaa

Asiantuntija avaa: Palveluksessanne järjestökoulutuksen edelläkävijä!

Onko järjestönne tavoitteena kehittää henkilöstön ja vapaaehtoisten järjestöosaamista, koulutusvalmiuksia, digitaitoja tai näitä kaikkia? Entä hyödynnättekö tässä kehitystyössä Siviksen laajan koulutustarjonnan? Kaikki koulutuksemme tähtäävät järjestöjen toiminnan kehittämiseen kolmen pääteeman eli järjestö-, koulutus- ja digiosaamisen kautta.

05.06.2018 Koulutukset

Siviksen syksyn 2018 koulutustarjonta on julkaistu

Ensi syksy tuo tullessaan monipuolisen kattauksen Siviksen koulutuksia. Koulutustarjonta tarttuu teemoihin, jotka nousevat järjestösektorin omista, ajankohtaisista kehittämistarpeista. Koulutuksemme on jaettu kolmeen pääteemaan: järjestöosaamiseen, koulutusosaamiseen ja digiosaamiseen.

05.06.2018 Sivisverkko

Palaute laadun työkaluna – Sivisverkkoa hyödyntäen

Koulutuksen laatua seurataan monissa organisaatioissa tiiviisti, niin myös Siviksessä. Koulutus on Siviksen ydintoimintaa, joten sen laadun seuraaminen ja kehittäminen ovat keskeinen osa työtämme. Yksittäinen koulutuspalaute antaa koulutuksen järjestäjälle välitöntä palautetta koulutuksesta, kun taas koulutuksen suurten linjojen kehittymistä seurataan pitkän ajan seurannassa.

05.06.2018 Koulutukset

Täynnä osaamista! Järjestöistä vauhtia opintoihin ja valmistumiseen

Sivis järjestää syksyllä 2018 ilmaisen Täynnä osaamista -verkkokurssin, jonka kohderyhmänä ovat erityisesti oppilaitosten opettajat ja opiskelijoiden ohjaajat.

05.06.2018 Elämää järjestöissä

Yhdessä oppii ja ideat paranevat

Kun liikehäiriösairaus hankaloittaa elämää, on opittava uudet niksit arjen hallintaan. Suomen Parkinson-liitto ry edistää liikehäiriösairauksia sairastavien ja heidän omaistensa hyvinvointia.

05.06.2018 Elämää järjestöissä

Hilkka Näse: Nuoret yrittäjät oppivat tekemällä

Hilkka Näseltä on valmistunut pro gradu -tutkielma aiheesta 4H-yrittäjien käsityksiä oppimisestaan informaalissa yrittäjyyskasvatuksen oppimisympäristössä. Haastattelimme Hilkkaa tutkimukseen liittyen.

05.06.2018 Hankekuulumisia

On aika jakaa Open Badges in Folkbildning -hankkeen tuotokset

Pohjoismaisen Open Badges in Folkbildning -hankkeen viimeinen kokous pidettiin kevätauringossa kylpevässä Göteborgissa 17-18.5. Oli aika paketoida työmme hedelmät valmiiksi tuotteiksi ja kertoa niistä muille.

05.06.2018 Tapahtumat

Monta syytä juhlaan! Helsingin toimiston avoimia ovia vietettiin 26.4.2018

Helsingin toimiston avoimia ovia vietettiin huhtikuun lopussa uuden toimiston, Siviksen 75-juhlavuoden ja kevään kunniaksi. Toimistolla vieraili iltapäivän aikana yhteistyökumppaneita, naapureita sekä vieraita jäsenjärjestöistämme.

05.06.2018 Saammeko esitellä

Saammeko esitellä: Maija tuli taloon

Maija Kangasniemen kevät starttasi uuden työn merkeissä. Maijalle motivaatio talousammattilaisen tehtävään syntyy rutiinien ja kehittämishaasteiden sopivasta tasapainosta.

05.06.2018 KoulutuksetTapahtumat

Tule tapaamaan sivisläisiä M/S Sostelle 9.-10.10.

Sivis on tänä vuonna mukana M/S Sostella monella eri tavalla. Järjestämme laivalla asiakkaillemme yhteisen verkostoitumistapaamisen Siviksen 75-vuotisen historian kunniaksi, sekä esittelemme toimintaamme ja palvelujamme omalla esittelypisteellä.