Hälytys! Meidän apuamme tarvitaan!

ti 24. huhtikuuta 2018 12.57.00

Kun pahin sattuu, täytyy osata toimia oikein. Onnettomuustilanteissa on vähintään pystyttävä hälyttämään apua. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK on turvallisuuden, varautumisen ja onnettomuuksien ehkäisyn asiantuntija. Järjestö kouluttaa kansalaisia, yrityksiä, järjestöjä ja palokuntia toimimaan turvallisesti.

– Jokapäiväisessä elämässä tarvitaan osaavia yksilöitä niin liikenteessä kuin muuallakin, SPEKin koulutuspäällikkö Markku Savolainen sanoo.

Vierailimme SPEKin sammutustyökurssin loppukokeessa, ja tapasimme turvallisuustaitojaan testanneita palokuntanuoria.

Teksti, kuva ja video: Tia Yliskylä

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö

• Varautumisen, onnettomuuksien ehkäisyn ja pelastusalan järjestötoiminnan asiantuntija
  • Jäsenjärjestöjä 43
  • Perustettu vuonna 1993, mutta juuret vuodessa 1906, jolloin perustettiin Suomen Yleinen Palokuntaliitto
  • Opintokeskus Siviksen jäsen vuodesta 1999
  • Kärkiajatus: Tavoitteena on elinvoimainen vapaaehtoistoiminta, osaavat yksilöt ja ratkaisujen tuottaminen arjen turvaksi. SPEK tuottaa koulutusta ja viestintää, palokuntien tukipalveluita ja kehittää teknisiä ratkaisuja turvalliseen arkeen.
  • Lisätietoja: www.spek.fi