SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Saanko esittäytyä: Sanni Olasvuori

ti 27. maaliskuuta 2018 13.48.00

Maaliskuun alussa paluu vanhempainvapaalta takaisin viestintäasiantuntijan töiden pariin oli koittanut. Liukastelin kauniissa talviauringossa Siviksen toimistolle Helsingissä ja huomasin, että paljon oli ehtinyt alle vuodessa tapahtua.

Aamuinen työmatkani taittui vihdoin sillä pitkään puhutulla (ja puhuttaneella) Länsimetrolla. Sivikselle saapuessani sujahdin sisään erinäköisestä ulko-ovesta, koska toimisto oli muuttanut Hakaniemessä paikkaa. Ensimmäisen päivän aikana sain uuden tietokoneen, uuden puhelimen sekä useamman uuden ihanan työkaverin. Muutoksen hengessä olin vanhempainvapaan aikana itsekin vaihtanut sukunimeä. 

Tietokoneen avattuani ruudulta minua tuijotti takaisin Sintra. Tämä Siviksen uusi intranet oli vain pilke mediasuunnittelijamme silmäkulmassa, kun lähdin äitiysvapaalle. Nyt Sintra oli saanut olemuksen, nimen ja monta uutta ystävää. On ollut hienoa huomata kuinka Siviksessä paljon keskustelemamme ja arvostamamme sisäinen viestintä on saanut roppakaupalla uusia ulottuvuuksia. Sintra tarjoaa meille niitä työkaluja, joita olemme tarvinneet.

Työn touhuun päästyäni vastaani tuli Siviksen uusi strategia. Nappasin sitä hellästi kädestä ja kuljemme yhdessä tästä lähtien. Meitä ohjaa sama elinikäisen oppimisen toiminta-ajatus. Usein sanotaan, että vain muutos on pysyvää. Näin se todella on meillä Siviksessäkin. Jotkut asiat kuitenkin pysyvät, kuten kaksi kertaa vuodessa järjestettävät järjestöviestijöiden aamiaistapaamiset. Järjestöviestijät voivatkin pian odottaa kutsua seuraavaan tapaamiseen, joka järjestetään 8.5. Silloin teemanamme on ajankohtainen sisäinen viestintä. Aamun aikana kerromme enemmän Siviksen sisäisen viestinnän uudistuksista ja opettavaisesta intranet-projektistamme. Etsin vielä hyvää esimerkkiä järjestökentältä, joten jos organisaatiosi on viime aikoina panostanut sisäiseen viestintään, niin haluaisin kuulla siitä. Minut tavoittaa sähköpostitse sanni.olasvuori@ok-sivis.fi tai Twitterissä @SanniOlasvuori. Toivottavasti tapaan mahdollisimman monia teistä toukokuussa kahvikupposen äärellä! 

Työssäni yhdistyy minulle kolme rakasta asiaa: viestintä, aikuiskoulutus ja järjestötoiminta. Tämä pyhä kolminaisuus on vienyt minua mukanaan jo pitkään ennen Sivikseen tuloani vuonna 2015. Brysselin vuosinani tein töitä koulutukseen liittyen Euroopan parlamentissa sekä Euroopan aikuiskasvatusjärjestö EAEA:ssa. Suomessa järjestökenttä tuli tutuksi muun muassa jäsenjärjestömme Invalidiliiton tiedottajan pestissä.

Siviksen viestintäasiantuntijana kaikista aikaisemmista kokemuksistani on hyötyä. Työnkuvaani kuuluu monipuolinen kattaus viestinnän tehtäviä Siviksen koulutusten viestinnästä erilaisiin kampanjoihin sekä suunnitelmalliseen seikkailuun sosiaalisen median maailmassa. Ennen kaikkea työssäni nautin kuitenkin järjestöväen intohimoisesta suhtautumisesta tekemiseensä. Sellaista motivaation määrää on vaikea muualta löytää. Ja parasta tässä upeassa energiassa on, että se tarttuu! Aurinkoa ja intoa kevääseen ja tavataan pian viestinnän parissa! 

 


Teksti: Sanni Olasvuori

Kuva: Anu Törrö