SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

SivisNYT

Julkaisija Opintokeskus Sivis. Päätoimittaja Marita Salo.

27.03.2018 Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Asiakaslähtöisyys on Siviksen aluetyön perusta

Sivis toimii valtakunnallisesti, jotta palvelisimme jäsenjärjestöjämme mahdollisimman asiakaslähtöisesti. Vaikka verkko ja webinaarit alkavat olla jo useimmille ihmisille arkipäivää, kasvokkaista vuorovaikutusta ja yhteydenpitoa ei pidä silti aliarvioida.

27.03.2018 Asiantuntija avaaSaammeko esitellä

Asiantuntija avaa: Sivis on siellä missä sinäkin

Hymyllä ja sydämellä. Sitähän se työnteko on parhaimmillaan, kirjoittaa Siviksen asiantuntija Virpi Markkanen.

27.03.2018 Elämää järjestöissä

Aluetyöntekijä on multimahdollistaja

Suunnittelija. Ohjaaja. Kouluttaja. Neuvonantaja. Kehittäjä. Lobbaaja. Verkosto-osaaja. Mahdollistaja. Siinä järjestöjen aluetyöntekijöiden työnkuvaa noin niin kuin lyhyesti. Keskiössä on kuitenkin jäsenyhdistysten toiminnan mahdollistaminen.

27.03.2018 Elämää järjestöissä

Kuunnelkaa, täällä puhuu nuoriso!

Tuplajuhlat! Opintokeskus Sivis ja Ortodoksisten nuorten liitto ONL viettävät tänä vuonna 75-vuotisjuhlavuotta. Vierailimme ONL:n kotikirkossa ja nuorten illassa.

27.03.2018 Saammeko esitellä

Tunnetko jo Siviksen aluetoimistojen rautaiset ammattilaiset?

Aluetyö on tärkeä osa Siviksen toimintaa – toimivathan jäsenjärjestömmekin muuallakin kuin Helsingissä. Helsingin keskustoimiston lisäksi Siviksellä on toimipisteet myös Oulussa, Turussa, Tampereella ja Joensuussa.

27.03.2018

Siviksen aluetyö muuttuu ajan mukana

Aluetyön osalta halusimme selkeyttää ja ajanmukaistaa linjausta, jotta pystymme palvelemaan myös jatkossa jäsenjärjestöjä laadukkaasti eri puolilla Suomea, kertoo Siviksen viestintä- ja innovointipäällikkö Anne Ilvonen.

27.03.2018 Saammeko esitellä

Saanko esittäytyä: Sanni Olasvuori

Maaliskuun alussa paluu vanhempainvapaalta takaisin viestintäasiantuntijan töiden pariin oli koittanut. Liukastelin kauniissa talviauringossa Siviksen toimistolle Helsingissä ja huomasin, että paljon oli ehtinyt alle vuodessa tapahtua.

27.03.2018 HankekuulumisiaTapahtumat

Huhtikuun tapahtumakattaus

Huhtikuussa on tulossa TAIKOJA-hankkeen webinaari aikuisten perustaitojen osaamismerkeistä, JärjestöSotehankkeen Verkostot voimavarana -tilaisuus sekä kovasti toivottu tietosuojakoulutus.

27.03.2018 Elämää järjestöissä

Etsintäkuulutus: Kuka järjestötoimija ansaitsisi tunnustuksen työpanoksestaan?

Opintokeskus jakaa 75-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi standaarin, kunniakirjan ja digitaalisen erikoisosaamismerkin järjestökehittäjänä ja Sivisverkko-osaajana, kouluttajana sekä hallinnollisena vastuunkantajana ansioituneelle vapaaehtoiselle tai palkatulle järjestöosaajalle.

27.03.2018

Arkistojen aarteet: Kentältä kuului 1970-luvulla

Miten saada miehiä mukaan opintokerhotoimintaan, oli paljon puhuttu huolenaihe OK-Opintokeskuksen aluetoiminnassa 1970-luvulla.

27.03.2018 Tapahtumat

Tervetuloa kylään Helsingin toimistollemme 26.4.2018!

Siviksen Helsingin toimistossa Hakaniemessä järjestetään avoimien ovien päivä 26.4. klo 12–16. Tule tapaamaan meitä ja vaihtamaan kuulumisia!

27.03.2018

Siviksen virtuaalinen etuovi on uudistunut: astu sisään!

Siviksen verkkosivujen etusivua on päivitetty selkeämmäksi ja raikkaammaksi.

27.03.2018 Hankekuulumisia

Opintokeskus Sivis on mukana uudenlaisessa maahanmuuttajien kotoutumista tukevassa koulutuksessa

Kotoutumisvalmiuksien tukeminen ja osallistavat koulutuspolut -hankkeessa kehitetään malleja maahanmuuttajien lukutaitokoulutukseen kansalais- ja kansanopistoissa yhteistyössä opintokeskusten kanssa. Opetushallitus antoi joulukuussa 2017 vapaan sivistystyön lukutaitokoulutuksen opetussuunnitelmasuosituksen, jonka pohjalta toimintaa ja uudenlaisia koulutuksia on ryhdytty rakentamaan eri puolille Suomea.