SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Siviksen kevät on henkilömuutosten aikaa

ti 27. helmikuuta 2018 11.05.00

Maaliskuu jatkaa muutosten aikaa Siviksessä. Pitkäaikainen johdon assistentti Anni Piipponen jää äitiyslomalle, ja samaan aikaan viestintäasiantuntija Sanni Olasvuori palaa töihin omalta vanhempainvapaaltaan. Sannia sijaistanut viestintäasiantuntija Marinella Ruutu puolestaan ottaa kopin Annin työtehtävistä ja jatkaa Siviksellä koordinaattorina.

Annille äitiysloma merkitsee isoa elämänmuutosta. Hän on työskennellyt Siviksessä seitsemän vuoden ajan ja kaksi viime vuotta hän on myös opiskellut ylempää amk-tutkintoa töiden ohella. Järjestötoiminta on läsnä vapaa-ajallakin, sillä Anni toimii ammattiyhdistyksen hallituksen jäsenenä. Vapaa-aika on siis ollut kortilla, mutta nyt äitiyslomalla on vihdoin enemmän aikaa keskittyä kotiin, harrastuksiin ja lemmikeihin.

– Aion opetella koodausta, lukea kirjoja, virkata mattoa, remontoida ja katsoa Netflixiä, Anni haaveilee.

Äitiysloma on Annin ensimmäinen pidempi jakso pois Siviksestä. Miltä tuntuu antaa toiselle vastuu omista työtehtävistä, joita on hoitanut niin pitkään?

– Hyvältä. Toivon, että Marinella osaa kyseenalaistaa rutiinini, joita on vuosien aikana syntynyt. Marinellalla on tuore näkökulma työtehtäviini, Anni kertoo.

Vuoden ajan Siviksessä työskennelleelle Marinellalle työsuhteen jatkuminen oli positiivinen yllätys.

– Viime vuosi oli niin tapahtumarikas: oli työpaikan vaihto ja muutto Helsinkiin. On mukava jatkaa samassa paikassa, kun viestintäasiantuntijan sijaisuuteni päättyy, Marinella hymyilee.

Marinellaa tukee uudessa tehtävässään aiempi työkokemus muun muassa johtoryhmätyöskentelystä ja hallinnollisesta viestinnästä. Viestintä on osa myös Marinella uusia tehtäviä, painottuen erityisesti organisaation sisäiseen viestintään ja Siviksen 75-juhlavuoden viestintään. Annin monipuolisten työtehtävien parissa pääsee takuulla käyttämään omaa asiantuntijuutta.

– Työni koostuu pitkälti hallinnon tehtävistä. Valmistelen sekä sääntömääräiset että hallituksen kokoukset, toimin johtoryhmän sihteerinä ja tiedotan johtoryhmän päätöksistä henkilökunnalle. Lisäksi vastuullani on esimerkiksi henkilöstön koulutuspäivien, erilaisten seminaarien ja muiden tapahtumien käytännön järjestelyt. Myös sähköinen dokumenttien hallinta ja sen kehittäminen sekä SivisNYTiin kirjoittaminen kuuluvat työtehtäviini, Anni luettelee.

– Työssäni parasta ja pahinta on se, että työviikosta ei ikinä tiedä, millainen siitä tulee.

Jos äitiysloma on Annin henkilökohtaisessa elämässä iso muutos, on työssäkin tapahtunut niitä viime aikoina. Yksi viime vuoden isoimmista muutoksista Siviksellä oli Office 365 -työkalujen ja intranetin käyttöönotto.

– Ne ovat helpottaneet sisäistä viestintää huimasti. Tekemistä kuitenkin riittää vielä ja uskon, että Marinellan asiantuntemuksen avulla sisäistä viestintää saadaan kehitettyä vielä paljon paremmaksi, Anni pohtii.

Opintokeskus Sivis toivottaa Annille ihanaa äitiyslomaa ja Marinellalle onnea uusiin työtehtäviin!

Teksti: Viia Haapalehto
Kuva: Jarmo Siira