SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Sivis75-videosarja alkaa helmikuussa

to 25. tammikuuta 2018 10.05.00

Opintokeskus Siviksen juhlavuotena 2018 esittelemme oppimisen iloa sekä osan jäsenjärjestöistämme videosarjassa. Sivis75-videosarjassa tavataan kahdeksan Opintokeskus Siviksen jäsenjärjestöä.

Mukana on muun muassa Suomen Parkinson-liitto ry.

– Yhteistyö Opintokeskus Siviksen kanssa on antanut henkilökunnallemme paljon erinomaisia koulutuksia, ja edellisvuonna saimme henkilökohtaista sparrausta työhyvinvointihankkeessa. Hyvää on, että Sivis haastaa tarkastelemaan omaa koulutustoimintaa kriittisesti ja kehittämään sitä jatkuvasti, järjestösuunnittelija Milla Roos Parkinson-liitosta kertoo.

Sivis75-videosarjassa järjestöjen toimintaa esitellään oppimisen kautta. Keskustelemme oppimisesta, sen merkityksestä, oppimiseen liittyvistä odotuksista ja toiveista sekä tietenkin yhteistyöstä Opintokeskus Siviksen kanssa.

Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry on yksi Opintokeskus Siviksen perustajajäsenistä.

– Porukka on iso juttu oppimisen ilossa. Eli oivaltamisessa on jotain hienoa, kun se tapahtuu yhdessä muiden kanssa. Oppimisen iloon kuuluu myös niin sanottu myönteinen haaste eli ensin voi olla vähän vaikeaa ja sitten onnistuukin, toiminnanjohtaja Maria Kauppila ONL:stä sanoo.

Jatkuvaa oppimista Suomen Ladussa, osaamisen näkymistä SPEKissä

Suomen Latu ry:ssä jatkuva oppiminen näkyy monella tasolla.

– Se on luontoliikunnan harrastajan omaa oppimista vaikkapa retkeilytaidoissa tai vapaaehtoisten ja luottamushenkilöiden oppimista esimerkiksi digitaidoissa. Koulutamme laajasti varhaiskasvattajia ja opettajia luontoliikunnan saloihin, ja heidän työnsä kautta oppiminen ulottuu lapsiin ja perheisiin saakka, koulutuspäällikkö Nina Räike sanoo.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK tukee jatkuvaa oppimista esimerkiksi ylläpitämällä Suomen vapaaehtoisten- ja sopimuspalokuntien koulutusjärjestelmää ja laatimalla koulutusmateriaalia viikkoharjoituksia varten.

Yksi SPEKin keskeisistä tavoitteista tänä vuonna on koulutuksen saatavuuden edistäminen.

– Muutamme SPEKin tuottaman kurssimuotoisen opetusaineiston modulaariseen muotoon Edu.spek.fi -oppimisympäristössä. Lisäksi vahvistamme osaamisen kehittämismotivaatiota tuomalla näkyväksi osaamisen tunnustamista ja tunnistamista, Palokuntakoulutuksen koulutuspäällikkö Markku Savolainen kertoo.

Sivis75-videosarja alkaa helmikuussa

Tapaat Suomen Parkinson-liiton, Ortodoksisten nuorten liiton ONL:n, Suomen Ladun, SPEKin ja neljä muuta Opintokeskus Siviksen jäsenjärjestöä tämän vuoden aikana. Sivis75-videosarja alkaa helmikuussa.

Sarjassa tutustutaan kahdeksan jäsenjärjestön toimintaan ja näytetään kiinnostavia näkökulmia ruohonjuuritason oppimisesta.

– Tarkoituksena on välttää toimistoja ja neuvotteluhuoneita. Sen sijaan kuvaamme järjestöjä varsinaisessa toiminnassa tekemässä merkityksellistä työtään, kertoo videosarjan tuottaja, viestintäasiantuntija Tia Yliskylä.

Videot julkaistaan Opintokeskus Siviksen verkkosivuilla, SivisNYT-lehdessä ja sosiaalisen median kanavissa.


Teksti: Tia Yliskylä

Kuvat: Suomen Parkinson-liitto ry, Suomen Latu ry ja Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry