SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Opintokeskus Siviksen kevään 2018 kurssitarjonta – olkaa hyvä!

to 25. tammikuuta 2018 09.39.00

Sivis sivistää ja jos päätä kivistää – niin piristää. Asiahan on juuri näin, kuten eräs yhteistyökumppanimme kuvasi. Sivis haluaa omalla koulutustoiminnallaan vahvistaa jäsenjärjestöjensä elinvoimaisuutta, vaikuttavuutta ja näkyvyyttä. Tavoitteeseen ei kuitenkaan tähdätä otsa rypyssä, vaan koulutukset toteutetaan vuorovaikutteisessa ja kannustavassa hengessä. Yhtä tärkeää kuin oppi on myös uusien ihmisten tapaaminen ja heihin tutustuminen.

Siviksen kevään koulutustarjonta tarttuu teemoihin, jotka nousevat järjestösektorin omista, ajankohtaisista kehittämistarpeista. Jos haluat "leipoa" järjestösi koulutustoiminnasta menestystekijän, tule hankkimaan käytännönläheistä tietoa sen kehittämisestä ja strategisesta johtamisesta Koulutusosaamispolkumme opintojaksoille. Mikäli taas taloussuunnitelmat, tilinpäätökset tai verokiemurat kiristävät hermoa, ei hätää. Järjestön tai yhdistyksen rahahanoista vastuussa oleville sopii erinomaisesti Järjestöosaamispolun Kirstunvartija-kurssi, jonka aikana tulet sinuiksi talouden tunnuslukujen kanssa. Digisaamispolun kurssit kahlaamalla kehityt puolestaan somevelhoksi – ellet peräti guruksi. Kevään opintojaksoilla saat esimerkiksi apua somesuunnitelman laatimiseen ja huomaat, mitä mahdollisuuksia analytiikkaa tarjoaa someviestinnän kehittämiseen.

Nämä esimerkit ovat vain osa koulutustarjonnastamme, joten tarkempaan kurssiesittelyymme kannattaa ehdottomasti tutustua. Olemme tehneet asian yhteistyökumppaneillemme mahdollisimman helpoksi, ja kaikki koulutuksemme löytyvät näppärästi uudesta koulutuskalenteristamme. Yksittäisen opintojakson kuvaketta klikkaamalla saat näkyviin tarkemman kurssiesittelyn sekä ilmoittautumislinkin.

Myös Siviksen asiantuntijat antavat mielellään lisätietoa koulutuksista. Ja mikä parasta, tarjoamme ne jäsenjärjestöillemme veloituksetta.

Tervetuloa mukaan oppimaan ja verkostoitumaan!

Sivisverkko-koulutus 30.1.2018, webinaari

Kurssilla harjoitellaan opintojakson suunnitelman, selvityksen ja tilityksen laatimista Siviksen koulutuksen ohjausjärjestelmä Sivisverkkoon sekä tutustutaan piirin ja koulutuksen vastuuhenkilön tehtäviin Sivisverkossa. Kouluttajina webinaarissa toimivat Siviksen asiantuntijat Lotta Pakanen ja Virpi Markkanen. Ota Sivisverkon salat haltuun ja Ilmoittaudu koulutukseen 26.1. mennessä.

Koulutusosaamispolun opintojakso Tunnista ja tunnusta osaaminen

19.3. ja 26.3.2018, webinaari

Tällä opintojaksolla opit rakentamaan osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen prosessin omaan järjestöösi, jonka tueksi saat tietoa osaamisperusteisuudesta ja sen osoittamisesta järjestökentällä. Kouluttajana kurssilla toimii Lotta Pakanen Siviksestä. Ilmoittaudu mukaan 5.3. mennessä Sivisverkossa.

Digiosaamispolun opintojakso Sosiaalisen median analytiikka ja sometrendit

5.2. ja 8.2., webinaari

Sosiaalisen median analytiikka ja sometrendit -kurssi pureutuu someanalytiikan hyödyntämiseen järjestön viestinnässä. Opit arvioimaan organisaatiosi somen tavoittavuutta, saavutettavuutta ja kehittämistarpeita ja tutustut somekentän trendeihin. Kouluttaja kurssilla toimii sisällöntuotannon johtaja Mari Kellokumpu markkinointitoimisto Kuulusta. Tutustu kurssiesittelyyn ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 29.1. Sivisverkossa.

Järjestöosaamispolun opintojakso Kirstunvartija

24.2., lähiopetus, Kuopio

Toimitko yhdistyksen taloudenhoitajana tai odottaako tämä vastuullinen tehtävä sinua? Kirstunvartija -opintojakso tarjoaa eväitä yhdistyksen taloudenhoitajan tehtävään. Koulutuksen aikana  käydään läpi esimerkiksi yhdistyksen taloudenhoitoa säätelevät lait ja säädökset, budjetin ja tilinpäätöksen valmistelu sekä verotuksen ja varainhankinnan kysymyksiä. Koulutuksen vetävät Siviksen asiantuntija Lea Lihavainen ja opettaja Tarja Lång. Katso kurssiesittely ja ilmoittaudu mukaan 6.2. Sivisverkossa.

Teksti: Marinella Ruutu

Kuva: Jarmo Siira