SivisNYT

Julkaisija Opintokeskus Sivis. Päätoimittaja Marita Salo. ISSN 1798-1379

12.12.2017 Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Toisenlainen, muunlainen, eri, toinen, vieras

Elämme Siviksessä muutosten keskellä. Uutta, Siviksen toimintaa seuraavat viisi vuotta ohjaavaa strategiaa valmisteltiin pitkään ja hartaasti, kuten keskustoimistomme muuttoakin. Pitkä odotus on nyt päättymässä, ja myös uudet tilat voivat symboloida uudenlaisia ajatuksia ja toimintatapoja..

12.12.2017 Asiantuntija avaa

Asiantuntija avaa: Muutama sana muutoksesta

Muutos on laaja ja mielenkiintoinen aihe, josta voisi kirjoittaa vaikka mitä ja useasta eri näkökulmasta. Miten sinä reagoit kun kuulet sanan muutos? Jos olet tyytyväinen omaan reaktioosi, niin se kannattaa pitää, säilyttää tai antaa olla juuri tuollaisena. Jos taas reaktiosi aiheuttaa sinulle jotain epämieluisaa, niin voit laajentamalla hieman näkökulmaa muuttaa sitä.

12.12.2017 Elämää järjestöissä

Uusi strategia tuo lisää asiantuntija-apua järjestöille

Opintokeskus Siviksen tavoitteita ja toimintaa kirkastettiin. Järjestöille uudistus näkyy entistä läheisempänä asiantuntijapalveluna ja osaamisen tunnistamisen kehittymisenä.

12.12.2017 Hankekuulumisia

Sivis tukee Digipolku töihin -hankkeella maahanmuuttajien työllistymistä

Digipolku töihin -hanke on sykkinyt sykähdyttävällä tahdilla koko syksyn. Vauhdikas toimintakausi huipentui 16 vapaaehtoisen maahanmuuttajan kouluttamiseen vertaisohjaajiksi.

12.12.2017 Elämää järjestöissä

Hei, olemme muuttaneet

Siviksen uusi Helsingin toimisto sijaitsee uljaissa maisemissa aivan Pitkäsillanrannan tuntumassa. Tervetuloa kylään!

12.12.2017 Saammeko esitellä

Koulutussihteeri Heli Nieminen: ”On aika sanoa näkemiin ja kiitos”

Koulutussihteeri Heli Nieminen on saanut kurkistaa työssään Opintokeskus Siviksessä viidelle eri vuosikymmenelle. 42-vuotisen uran aikana myös Helin titteli on vaihtunut viisi kertaa, ja hän on kokenut huiman muutoksen käsin tekemisestä työskentely-ympäristön teknistymiseen. Pian Helin kalenterista saavat enemmän tilaa läheiset ja rakkaat harrastukset.

Siviksen 75-vuotisjuhlavuodessa näkyvät jäsenjärjestöt

Vuosi 2018 on Opintokeskus Siviksen juhlavuosi. Opintokeskusta ylläpitävä Opintotoiminnan Keskusliitto täyttää 75 vuotta. Siviksen ja opintokerhotoiminnan historia ulottuu yli 100 vuoden taakse, mutta nykymuodossaan liitto perustettiin 1943.

Tulevaisuuden näkymiä loskan keskeltä

Seuraava suuri muutos, joka on jo käynnissä, on robotisaatio ja tekoälyn arkipäiväistyminen. Ikävä kyllä teknologian edistyminen aiheuttaa usein vastarintaa ja huolestumista, paitsi tietenkin nuorissa.

12.12.2017 Koulutukset

Opintokeskus Sivis kouluttaa – kevään 2018 koulutukset tarjoavat koulutus-, järjestö- ja digiosaamispolkujen helmiä

Vielä ennen vuoden loppua kannattaa tutustua Opintokeskus Siviksen kevään 2018 koulutuksiin, sillä muutamille kursseille ilmoittaudutaan jo tämän vuoden puolella. Siviksen koulutukset on jaettu koulutusosaamisen, järjestöosaamisen ja sosiaalisen median osaamispolkuihin. Osaamispolut ovat opintopisteytettyjä koulutuskokonaisuuksia, joiden kautta järjestötoimijoilla on mahdollisuus päivittää osaamistaan monella eri saralla.

12.12.2017 Tapahtumat

Siviksen joulukalenteri kuljettaa kohti joulua

Arkihuolesi kaikki heitä – ja virittäydy joulutunnelmaan Siviksen digijoulukalenterin avulla.