SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

SivisNYT

Julkaisija Opintokeskus Sivis. Päätoimittaja Marita Salo.

07.11.2017 Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Kulttuuria eri vuosikymmenillä ja tulevaisuudessa

Siviksen rooli on viimeisten kymmenen vuoden aikana muovautunut entistä voimakkaammin järjestöjen oppilaitokseksi, jonka tehtävänä on tukea ja ohjata monipuolisesti jäsenjärjestöjen koulutusta ja sen kehittämistä. Mitä kulttuuritoiminnan tulisi olla muuttuneessa organisaatiossamme, jotta se tavoittaisi myös jäsenjärjestöjemme edustajat?

07.11.2017 Asiantuntija avaa

Asiantuntija avaa: Vaikuta harkitusti tapahtumilla

Tapahtuman suunnittelu alkaa tarpeen määrittelystä: miksi järjestetään, mitä halutaan viestittää ja miten tapahtuma sopii osaksi organisaation laajempaa toimintakokonaisuutta. Kun tarpeesta on päästy yhteisymmärrykseen, voidaan syventyä tapahtuman keskeisimmän sisällön ideointiin.

07.11.2017 Kulttuuria, kulttuuria

Maisemia taskulampun valossa, konsertti kierrätysmyymälässä ja muita elämyksiä

Kurkistus taaksepäin Opintokeskus Siviksen kulttuuritarjontaan saa hymyn huulille: leikkiviä jazz-muusikoita, lasten lempihahmo Tuttiritari ja liikenteen seassa taiteilevia näyttelijöitä. Kaikkea tätä ja paljon muuta on nähty, kuultu ja koettu viimeisten 17 vuoden aikana.

07.11.2017 Kulttuuria, kulttuuria

Vaikuttava esiintyjäkaarti hyvästelee Tuokio-klubin

Viimeisellä Tuokio-klubilla nähdään useita eri esiintyjiä vaihtuvissa kokoonpanoissa. Tutustu illan muihin esiintyjiin ja tule fiilistelemään paikan päälle.

07.11.2017 Elämää järjestöissä

Karjalaista kulttuuria opitaan ja vaalitaan ylisukupolvisesti

Leikkejä, loruja, tanssia, perinneruokia ja -pukuja ilolla ja ylpeydellä toteutettuna. Näistä aineksista rakentuvat Karjalaisen Nuorisoliiton toiminnan kulmakivet, joita vaalitaan, elävöitetään ja tuunataan tähän päivään kansantanssi-, ruokaperinne-, tuunaus- ja ompelukoulutuksissa sekä lukuisissa kulttuuritapahtumissa.

07.11.2017 Koulutukset

Koulutuskalenteri tuo potkua Siviksen koulutusmarkkinointiin

Siviksen koulutusten vetovoima on osoitettu taas tänä syksynä. Koska Sivis haluaa vahvistaa edelleen koulutustensa saavutettavuutta ja tavoittavuutta, se lanseeraa oman, Opintokeskuksen jäsenjärjestöjä ja muita sidosryhmiä palvelevan koulutuskalenterin.

07.11.2017 Hankekuulumisia

FutVol vie vapaaehtoistyön tulevaisuuteen

Tulevaisuusnäkökulma on yllättävän heikosti esillä järjestöjen strategisessa suunnittelussa. Uusi FutVol-hanke keskittyy erityisesti vapaaehtoistoimijoiden tulevaisuustarpeisiin. Hankkeen seuraava etappi on tammikuun 2018 loppuun mennessä tapahtuva osaamismäärittely.

07.11.2017 Tapahtumat

Sote-lainsäädäntö haastaa yritykset ja järjestöt

SoteNavi-hankkeen seminaarissa kuullaan, miten sote-lainsäädäntö vaikuttaa organisaatioiden arkeen. Keskustelua alustaa muun muassa Esa Iivonen Mannerheimin Lastensuojeluliitosta.

07.11.2017 Saammeko esitellä

Saammeko esitellä: Uusi taloussuunnittelijamme Lilja Verma

Siviksen joukko sai vahvistusta, kun taloussuunnittelija Lilja Verma aloitti työt lokakuussa. Vahvan taloushallinnon osaamisen lisäksi Liljalla on kokemusta yhdistystoiminnasta. Liljan syksyä vauhdittaa uuden työn lisäksi myös uusi harrastus.

07.11.2017 Elämää järjestöissä

Onnittelemme: Sotilaskotiliiton Pia Ojalalle myönnettiin ensimmäinen Sivisverkon pääkäyttäjän osaamismerkki

Sotilaskotiliitto panostaa vahvasti työntekijöidensä ja vapaaehtoistensa kouluttamiseen. Liitto on ollut muun muassa mukana kehittämässä järjestöjen yhteisiä digitaalisia osaamismerkkejä. Perinteikkään järjestön uudistumiskyvystä kertoo myös järjestösihteeri Pia Ojalan ansaitsema ensimmäinen Sivisverkon pääkäyttäjä -osaamismerkki.

07.11.2017 Tapahtumat

47 yötä jouluun on

Opintokeskus Siviksen digijoulukalenteri ilahduttaa tänäkin vuonna aina ensimmäisestä adventista jouluaattoon saakka. Luukuista paljastuu muun muassa askarteluvinkkejä, huumorilla höystettyjä uutiskatsauksia sekä Siviksen hanke- ja yhteistyökumppaneiden ideoimia jouluyllätyksiä.

07.11.2017 Tapahtumat

TAIKOJA-koordinaatiohanke järjestää tapahtumia vielä marras-joulukuussa

Vaikka vuosi 2017 etenee kohti loppuaan, vielä on aikaa oppia uusia taitoja. TAIKOJA-hankkeen marraskuun koulutuspäivässä perehdytään vertaisoppimisen menetelmiin ja joulukuun webinaarissa sukelletaan perustaito-osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen periaatteisiin.