SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

SivisNYT

Julkaisija Opintokeskus Sivis. Päätoimittaja Marita Salo.

12.10.2017 Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Tietosuojaton vaiko lainsuojaton

Euroopan Unionin uusi tietosuojadirektiivi tulee voimaan vuoden 2018 alussa. Suomen omaa kansallista asetusta ollaan juuri valmistelemassa. Järjestöille ja yhdistyksille uusi tilanne tuottaa entistäkin suurempia vaatimuksia tietojen keräämisessä ja käsittelyssä.

12.10.2017 Asiantuntija avaa

Asiantuntija avaa: Tiedot suojaan – arkipäivän turva netissä

Paras suoja omille tiedoille on tietoinen päätös olla jakamatta niitä. Sama pätee myös omaa työnantajaa tai yhdistystä koskeviin asioihin. Tärkeintä on siis itse päättää, mistä haluaa puhua sosiaalisessa mediassa ja internetissä yleisesti.

12.10.2017 Elämää järjestöissä

Tietosuoja-asetus edellyttää huolellisuutta ja tarkkaa toimintatapaa henkilötietojen käsittelyssä

Tietosuoja-asetus koskee henkilötietoja ja niiden käsittelyä. Asetuksella halutaan parantaa yksilön suojaa. Tietosuoja-asetuksen piiriin kuuluvia henkilötietoja ovat esimerkiksi nimi, osoite, puhelinnumero, laitetunniste ja IP-osoite. 

12.10.2017 Hankekuulumisia

Digitaidot haltuun vertaisryhmässä

Digipolku töihin on Opintokeskus Siviksen ESR-rahoitteinen valtakunnallinen hanke, joka toteutetaan vuosina 2017 - 2019 yhdessä Seinäjoen Koulutuskuntayhtymän kanssa. Hankkeen tavoitteena on edistää maahanmuuttajien digitaitoja, keskittyen erityisesti ammatillisessa koulutuksessa ja työelämässä vaadittaviin digitaalisiin taitoihin.

12.10.2017 Tapahtumat

Seminaarikutsu: Aikuiskoulutuskentän digitaaliset Open Badges -osaamismerkit esillä 24.11. Vilnassa

Tervetuloa Nordplus Open badges in Folkbildning -hankkeen järjestämään seminaariin, jonka aiheena on elinikäisen oppimisen parissa työskentelevien aikuiskouluttajien osaamisen tunnustaminen digitaalisilla osaamismerkeillä.

12.10.2017 Elämää järjestöissä

Sintra yhdistää ihmiset ja tiedon

Opintokeskus Siviksessä uskottiin, että uusi intra vahvistaisi yhteisöllisyyttä, tehostaisi sisäistä viestintää ja helpottaisi tiedon jakamista ja saamista. Kuinka kävi: toteutuivatko toiveet ja miten Sintra on mullistanut työteon kulttuuria tässä järjestöjen oppilaitoksessa?

12.10.2017 Saammeko esitellä

Saammeko esitellä: Asiantuntija Riitta Tervasmäki

Asiantuntija Riitta Tervasmäki on todellinen asiantuntija – yli 30-vuotinen työura Siviksessä on tuonut syvällistä näkemystä järjestötoiminnasta ja järjestöllisestä koulutuksesta. Vuosien varrella työn tekemisen tavat ja työtehtävät ovat muuttuneet eivätkä vähiten digitalisaation takia. Mutta yksi asia on säilynyt tärkeänä läpi vuosien: verkostoituminen.

12.10.2017 Koulutukset

Sivis kouluttaa: Hae Siviksen kurssilta vinkit kohti vakuuttavaa vaikuttamista

Miten vaikuttamistyötä voisi tehdä järjestössä tai yhdistyksessä niin menestyksekkäästi, että sillä olisi todellista voimaa saada ihmiset liikkeelle?

12.10.2017 Tapahtumat

Sivis toteuttaa: Järjestöviestijöiden verkostotapaaminen tiistaina 31.10. – teemana järjestöbrändi ja sen vahvistaminen

Tervetuloa verkostoitumaan ja nauttimaan toisten viestijöiden seurasta Opintokeskus Siviksen järjestöviestijöiden aamupäivään tiistaina 31.10. klo 9–11.

12.10.2017 Kulttuuria, kulttuuria

Globaali tietoturva aiheena Tuokio-klubilla

Tenho Restobarissa kuullaan Tuokion verran instrumentaalimusiikkia ja puhetta globaalista tietoturvasta.