Saammeko esitellä: Uusi viestintäharjoittelija Anni Pasuri

ke 13. syyskuuta 2017 10.23.00

Uusi viestintäharjoittelijamme Anni Pasuri aloitti elokuun puolessa välissä Siviksessä.

– Kiireistä on ollut. Heti on päässyt mukaan tekemään kaikenlaista, eikä ole tarvinnut pyöritellä peukaloita, Anni naurahtaa.

– On ollut kiva päästä tekemään oikeita töitä ja näkemään viestinnän arkea. 

Anni päätyi hakemaan harjoittelupaikkaa Siviksestä, koska järjestöviestintä kiinnosti. Järjestötaustaa hänellä ei ennestään ollut.

– Mutta nyt järjestötoiminta on alkanut kiinnostaa. Osaamismerkit vaikuttavat mielenkiintoisilta – olen jo opiskellut kaikenlaista, mutta voisin täydentää osaamista järjestöpuolelta osaamismerkeillä, Anni intoilee.

Ja todella, Anni on opiskellut vaikka mitä. Tällä hetkellä hän kuluttaa koulun penkkiä yliopistolla kotimaisen kirjallisuuden parissa, mutta lukion ja yliopiston välissä Anni ehti opiskella muun muassa kieliä sekä Työväen Akatemiassa että muutaman kuukauden Espanjassa asti. Hän on opiskellut myös matkailualaa Lönnrot-opistolla. Annilla on takataskussaan kandin lisäksi toinenkin tutkinto: hän on aiemmalta koulutukseltaan sosionomi.

Annilla on monenlaista opiskelutaustaa, mutta myös vaihtelevaa työkokemusta.

– Ennen sosionomiopintoja olen ollut "oikeissakin" töissä muun muassa pesulassa, leipomossa ja verhoomossa, hän luettelee.

Vuodesta 2009 Anni on tehnyt sosiaalialan töitä ja tekee niitä edelleen opintojen ohessa.

– Vauvoista vankeihin, kaikkea siltä väliltä, hän kuvailee asiakasryhmiä.

– Hienointa työssä on ollut päästä lähelle ohjattavia ihmisiä. Aina jos onnistuu positiivisesti vaikuttamaan asiakkaiden elämään, se palkitsee. Raskainta puolestaan on se, ettei aina pysty auttamaan ihmistä, vaikka haluaisikin, Anni toteaa. 

Kun sosiaalialan työkokemusta oli kertynyt jo useammalta vuodelta, Annista tuntui, että jotain voisi taas opiskella.

– En mielestäni ollut erityisen hyvä missään, mutta sitten tajusin, että osaan kirjoittaa, hän kertoo.

Niinpä hän etsi mieleistä koulutusta, löysi kotimaisen kirjallisuuden, haki ja pääsi opiskelemaan. Opinnot ovat sujuneet rivakasti.

– Näin vanhemmalla iällä opiskellessa ei tule osallistuttua opiskelijarientoihin. Työkokemuksesta puolestaan on tullut tehokkuutta opiskeluihin ja lisäksi edellisiä opintoja on jonkin verran hyväksi luettu, Anni sanoo.

– Tarkoitus on valmistua ensi vuonna ja lähes puolet gradusta onkin jo valmiina.

Toiveet harjoittelun suhteen vaikuttavat jo toteutuneen.

– Toivoin pääseväni mukaan arkeen ja tekemään töitä niin, etten jäisi pelkästään ulkopuoliseksi tarkkailijaksi. Toivon, että minusta on enemmän hyötyä kuin haittaa, Anni nauraa.

– On ollut hienoa päästä osaksi työyhteisöä, hän kiittelee.

Anni voisi kuvitella tulevaisuudessakin työskentelevänsä viestinnän tehtävissä ja myös kustannusala kiinnostaa. Toisaalta hän haluaisi yhdistää tulevaan työhönsä myös sosiaalialan näkökulmaa. 

– Kun vain vielä keksisi miten, hän pohtii.

Sivis on iloinen saadessaan oikean moniosaajan joukkoonsa. Tervetuloa Anni!


Teksti: Anni Piipponen

Kuva: Jarmo Siira