Pääkirjoitus: Koulutuksen ja osaamisen johtamisella järjestön toimintaan lisää vaikuttavuutta

ke 13. syyskuuta 2017 10.28.00

Koulutuksen ja viestinnän raja-aidat heiluvat, kun oppimisympäristöt ovat siirtyneet verkkoon, ja sosiaalista mediaa hyödynnetään kaikessa päivittäin. Muutamien viime vuosien aikana kansalaisjärjestöt ovat heränneet huomaamaan koulutuksen merkityksen toimintansa kehittämisessä ja strategisten tavoitteidensa saavuttamisessa myös viestinnällisessä mielessä. Koulutus on osa järjestöilmettä.

Koulutuksen ja osaamisen johtaminen on tärkeä osa johtamista. Koulutuksen johtamisella vastataan kysymyksiin, jotka liittyvät sekä koulutuksen kokonaissuunnitteluun että toiminnan kehittämisvalmiuksiin: Mihin järjestön voimavaroja ja osaamista suunnataan, jotta edetään strategian määrittelemään suuntaan? Mitä asiantuntijaosaamista järjestössä tarvitaan ja mitkä ovat parhaat tavat kehittää sitä? Mitä koulutusta jäsenistölle tarjotaan ja millaista koulutusta on tarpeellista suunnata sidosryhmille? Olisiko syytä yhdistää voimia ja toteuttaa osa koulutuksista yhteistyössä järjestökumppaneiden kanssa? Miten koulutuksista saatua palautetta hyödynnetään järjestön toiminnassa ja mitä palaute kertoo strategisesta suunnasta? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaaminen on strategisesti ratkaisevaa ja myös osa johtajuutta.

Johtaja tai johtoryhmä eivät hae vastauksia kysymyksiin yksin, vaan mukana on koko yhteisö. Eivät siis ainoastaan koulutuksen vastuuhenkilöt, vaan koko yhteisö. Koulutusta suunnitellaan kokonaisuutena, jonka jokaisella osalla on oma tarkoituksensa.

Järjestöjen koulutuksen asiantuntijakumppanina Siviksen tavoitteena on käydä keskustelua tiiviisti rajapinnassa, jossa järjestöosaaminen, koulutusosaaminen ja uusi teknologia eivät törmää, vaan kohtaavat. Tuloksena on osallistavaa ja ajanmukaista, toimintaympäristönsä tuntevaa ja siihen vaikuttavaa kansalaisyhteiskunnan osaamista, järjestötoimintaa ja vapaaehtoistyötä.

Sivisverkko on väline, ja myös runko, joka mahdollistaa koulutuksen johtamisen. Tässä SivisNYTissä 4H-liiton koulutuspäällikkö Johanna Pölkki kuvaa havainnollisesti, miten he ovat hyödyntäneet Sivisverkkoa ja Siviksen asiantuntija-apua. Vaikuttaa siltä, että kokonaisuuden hallinta on parantunut ja voimavaroja on päästy suuntaamaan tärkeisiin koulutuksiin.

Lisäksi verkkolehtemme syksynumerossa lähestytään koulutusta Sivisverkon ja digitaalisten osaamismerkkien avaamien mahdollisuuksien kautta. Siviksen Antero Pohjatalo kertoo Sivisverkon käyttäjäkokemuksista kolumnissaan. Alle vuoden ikäinen koulutuksen ohjausjärjestelmä yltää jo nyt lähes kahdeksikon kouluarvosanaan. Tavoitteet ovat kuitenkin vielä korkeammalla, ja palvelun kehittämistyö jatkuu. Syksyn alussa Sivis lanseerasi myös uudet, Sivisverkkoa koskevat digitaaliset osaamismerkit, joista kertoo lisää Siviksen koulutusasiantuntija Lotta Pakanen. Digitaalisilla osaamismerkeillä voidaan kertoa järjestötoiminnassa ja -koulutuksissa kartutetusta osaamisesta. Syyskauden kunniaksi esittelemme myös järjestöjä sekä pieniä ja keskisuuria yrityksiä sotemuutokseen valmentavan SoteNavi -hankkeen, uuden viestintäharjoittelijamme Anni Pasurin sekä järjestöosaamista kehittäviä koulutuksiamme.

Värikästä, alkavaa syksyä toivotellen,

Marja Anitta