Yhdistystoiminta lähtee lentoon, kun muistat kaksi sanaa

ma 21. elokuuta 2017 14.34.00

Syksyn toimintakauden käynnistyessä on oiva hetki ottaa hyöty irti Siviksen Ryhdistä yhdistystä -koulutuspaketeista. Verkkokurssiksi Moodle-oppimisympäristössä soveltuva RY1 syntyi jo vuonna 2010, ja sitä täydentämään on nyt luotu uusi lähiopetuksessa toimiva koulutusmateriaali RY2.

– RY2 sisältää verkkokurssiaineiston tapaan valmiita tehtäviä ja harkittuja menetelmiä opintojakson toteuttamiseksi, aineiston äiti, Siviksessä asiantuntijana toiminut ja nyt ammatillisen opettajakoulutuksen lehtorina työskentelevä Hanna Alaniska vakuuttaa.

– Lähiopetusta varten Siviksessä on laadittu myös oma opettajan oppaan tapainen Ryhdistä yhdistystä -kouluttajaopas, jota on helppo hyödyntää lisäksi itseopiskelumateriaalina yhdistyksissä ja järjestöissä.

Monet Siviksen jäsenjärjestöt, kuten Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Psoriasisliitto ovat vetäneet verkkokursseja itsenäisesti ja menestyksekkäästi jo usean vuoden ajan. Alaniska uskoo, että RY2-koulutuspaketin avulla myös face to face -opetus onnistuu vaivattomasti.

– Sivis on myös aina valmis tarjoamaan tukeaan esimerkiksi omien ohjaajataitojen kehittämisessä.

Sekä verkossa että lähiopetuksena toteutettava Ryhdistä yhdistystä -opintojakso on suunnattu ennen kaikkea yhdistystoiminnan keltanokille, mutta myös niille konkareille, jotka kaipaavat perustietojensa virkistämistä sekä mahdollisuutta tutustua muihin yhdistysaktiiveihin ympäri Suomen.

– Kurssi on kattava tietoisku yhdistystoiminnan perusteista, ja avaa kahden opintopisteen laajuisesti esimerkiksi luottamushenkilöiden roolia ja tehtäviä, yhdistyksen toimintavuoden keskeisiä etappeja, kokouskäytänteitä sekä keinoja yhdistysten jäsenistöstä huolehtimiseen, Alaniska kertoo.

– Myös vertaisoppiminen on kurssilla keskeisessä osassa toteuttamistavasta riippumatta, hän jatkaa.

Lisätiedot:

• Verkkomateriaalin on toimittanut Hanna Alaniska ja se löytyy tästä linkistä.
  • Haluatko yksityiskohtaisempia tietoja opintojaksosta ja sen sisällöistä tai oletko kiinnostunut kouluttajaoppasta? Tiedusteluihin vastaavat Siviksen asiantuntijat Lea Lihavainen, puh. 040 7177 018/ lea.lihavainen@ok-sivis.fi, Annika Tahvanainen-Jaatinen, puh. 040 717 7019/ annika.tahvainen-jaatinen@ok-sivis.fi ja Riitta Tervasmäki, puh. 040 717 7020/ riitta.tervasmaki@ok-sivis.fi.

Teksti: Hanna Alaniska ja Marinella Ruutu