SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Saammeko esitellä: Kaksinverroin uutta asiantuntijuutta

ma 21. elokuuta 2017 14.35.00

Syyskauden alussa Sivis saa vahvistusta uusista työntekijöistä, kun asiantuntijan tehtävissä aloittavat Kirsi Ahonen ja Virpi Markkanen. Kummallakin on taustaa Siviksen jäsenjärjestöissä, Kirsillä Suomen luonnonsuojeluliitosta ja Virpillä Mannerheimin Lastensuojeluliitosta. Molemmille Opintokeskus Sivis on siis jo jollain tapaa entuudestaan tuttu.

– Sivis on ollut hyvä ja pitkäaikainen yhteistyökumppani. Olen muun muassa hallinnoinut järjestöni tunteja Sivisverkossa ja osallistunut moniin Siviksen järjestämiin koulutuksiin, Virpi kertoo.

Virpi on Siviksessä vuoden verran työvaihdossa järjestösuunnittelijan tehtävästään Mannerheimin Lastensuojeluliitossa. Kirsi on puolestaan tehnyt yhteistyötä Siviksen kanssa koulutuksen kokonaissuunnittelun ja laadun kehittämisessä sekä käynyt myös sen järjestämissä koulutuksissa. Siviksessä Kirsin vastuualueelle kuuluvat järjestökoulutus ja verkkopedagogiikka.

Uusi työ, uusi näkökulma

Sekä Kirsin että Virpin tunnelmat ja odotukset Siviksessä työskentelystä ovat korkealla.

– Saan erilaista näkökulmaa järjestötyöhön, opin hyödyntämään Sivisverkkoa paremmin ja saan syvennettyä yhteistyötämme, Virpi pohtii työvaihdon vaikutuksia.

– Tosi hyvä ja innostunut tunnelma tulla töihin. Mielikuvani mukaan Sivis on rento ja aikaansaava. Odotan ilolla uusien yhteistyökumppanien kanssa työskentelyä. Kuten Virpi hyvin kuvasi, tässä näkee uudesta tulokulmasta järjestömaailmaa, Kirsi myötäilee.

– Pidän Sivistä loistokumppanina järjestöille. Sivis on monessa asiassa edelläkävijä ja suunnannäyttäjä. Tulen myös intoa puhkuen töihin, Virpi sanoo hymyillen.

Järjestötyön imu vei mukanaan

Kirsin kipinä järjestötyöhön syttyi lukioaikoina, kun ihmisoikeusasiat alkoivat kiinnostaa. Siitä asti kansalaistoiminta, vaikuttaminen ja maailmanparantaminen ovat kiinnostaneet.

– Olen aina ollut kiinnostunut järjestösektorilla työskentelystä. Mielestäni koulutuksen avulla saadaan järjestöjen toimintaedellytyksiä parannettua. Kun koulutetaan vapaaehtoisia, järjestöjen toiminta paranee – siitä tulee hyvän kierre, Kirsi toteaa.

– Pidän vapaaehtoisten koulutusta todella tärkeänä, se on järjestöjen kilpailuvaltti, Virpi komppaa. Virpin järjestötyö vei mukanaan, kun hän teki korkeakouluharjoitteluaan Lastensuojelun Keskusliitossa.

– Ja lisäksi minultakin löytyy vähän sitä maailmanparannusviettiä, hän naurahtaa.

Kumpikin on tehnyt tahoillaan myös vapaaehtoistyötä. Kirsi on ollut Punaisen Ristin Nuorten turvatalossa, Changemaker-verkostossa ja Maan ystävissä sekä opettanut suomea Monikulttuurisuuskeskus Gloriassa. Virpiltä löytyy astetta erikoisempi vapaaehtoispesti – hän on toiminut Auringonkoirat ry:n lentokummina. Yhdistys etsii espanjalaisille kodittomille koirille kotia Suomesta. Lentokummi lentää Suomeen koiran kanssa, sillä koira ei voi lentää yksin.

Elämää järjestötyön ulkopuolella

Mahtuu uusien asiantuntijoidemme arkeen ja vapaa-aikaan muutakin kuin intohimoista järjestötyötä. Kumpikin pitää esimerkiksi kokkaamisesta ja harrastaa liikuntaa. Kirsin lajeihin lukeutuvat jooga ja vesijuoksu, Virpin aika kuluu kesäisin golf-kentillä. Molemmat ovat myös eläinrakkaita ja Virpin kotona seuraa pitävät cornish rex -kissat Ilo ja Onni. Kirsin haaveissa on uusi koira.

Kesän jälkeen on hyvä aloittaa syyskausi Siviksessä uudella innolla ja toivottaa uudet asiantuntijat lämpimästi tervetulleiksi taloon!


Teksti: Anni Piipponen

Kuva: Jarmo Siira