SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

SivisNYT

Julkaisija Opintokeskus Sivis. Päätoimittaja Marita Salo.

18.05.2017 Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Hyvää yritetään, mutta priimaa pukkaa

Tämä eteläpohjalainen vanha ”huuli” on muuttunut todeksi, kun järjestöt ovat paneutuneet koulutustensa laadun kehittämiseen. Koulutuksissa saavutetaan erityislaatuista huippuosaamista, koska järjestöissä on huimaa asiantuntijuutta, ja vapaaehtoisilla osallistujilla sydän intoa täynnä.

18.05.2017 Asiantuntija avaa

Asiantuntija avaa: Koulutuksen kehittäminen kuuluu kaikille

Koulutuksen laatu on yksi keino varmistaa, että järjestössä toimii motivoituneita ja osaavia toimijoita. Laatu ei synny kuitenkaan itsestään, vaan sen tavoittaminen vaatii sekä henkilöstön että vapaaehtoisten yhteistä panosta.

18.05.2017 Elämää järjestöissä

Opintopisteet nostavat koulutuksen laadun ja osaamisen esiin

Partio pisteytti lähes kaikki koulutuksensa Opintokeskus Siviksen avulla. Nyt partiotaidoista on yhä enemmän hyötyä sekä työelämässä että tutkinto-opiskelussa.

18.05.2017 Elämää järjestöissä

Sivisverkkoon mahtuvat kaikki koulutukset

Opintokeskus Sivis tarjoaa jäsenjärjestöilleen sähköisen alustan, Sivisverkon, koulutusten järjestämistä ja kehittämistä varten. Sivisverkko on kaikkien jäsenten käytettävissä omien pankkitunnusten kautta.

18.05.2017 Elämää järjestöissä

Laadukas toiminta säästää resursseja

Laatuasioiden ammattilainen Mia Valanne huokaa tyytyväisenä. Valanteen ja hänen kollegansa Hanna Alaniskan yhteisponnistuksena syntynyt laatuopas ja sitä tukeva, kevään aikana verkkoon luotu laatusivusto ovat nyt valmiit.

18.05.2017 Saammeko esitellä

Saammeko esitellä: Toimiston tehotiimi

Koulutussihteeriemme Heli Niemisen ja Tanja Malkin haastattelu alkaa iloisissa merkeissä. Kysymykseni siitä, kauanko he ovat olleet koulutussihteereinämme saa Helin purskahtamaan nauruun.

18.05.2017 Kulttuuria, kulttuuria

Tuokio-klubilla todettua: Eurooppa etsii yhteistä suuntaa

Eurooppa-päivänä 9.5. Espoo Ciné -elokuvafestivaalin yhteydessä pidetyllä Tuokio-klubilla puhuttiin Euroopan haasteista, mutta viesti oli toiveikas: vaikka nationalismi ja tarve yhteisöjen rajaamiselle on nostanut päätään, eurooppalainen identiteetti on vahvistunut.

18.05.2017 Koulutukset

Sairaalavapaaehtoistoiminnalle halutaan luoda edellytykset levitä ympäri Suomen

Sairaalavapaaehtoistoiminnan koulutus- ja kehittämispäivät järjestetään nyt toista kertaa Joensuussa. Päivien tavoitteena on koota toimijaverkostoa, hahmotella yhteisiä toimintamalleja sekä herättää keskustelua edelleen ajankohtaisesta aiheesta.

18.05.2017 Koulutukset

Siviksen syksy: koulutusta mm. tietosuojasta ja toiminnallisista menetelmistä

Kevät kääntyy kesään, juhannukseen on enää runsas kuukausi ja viimeisten lomia edeltävien koulutusten myötä on hyvä miettiä jo syksyäkin. Siviksellä on tietysti silloinkin tarjolla monipuolista koulutusta.