SivisNyt logo

Tutustu uuteen sivustoon >

Tuokio-klubi Espoo Cinéssä: Euroopan haasteita Eurooppa-päivänä

to 20. huhtikuuta 2017 09.51.00

Tuokio-klubi jatkaa kulttuuritapahtumien kiertämistä nousemalla seuraavaksi lavalle Espoo Cinéssä 9.5. Eurooppalaiseen elokuvaan profiloituneen festivaalin yhteydessä ja Eurooppa-päivänä järjestettävän klubin teemana on Euroopan haasteet, ja omista kokemuksistaan muuttuvassa Euroopassa kertovat mielenkiintoiset vieraat.

Illan musiikista yhtyeensä kanssa vastaava Elena Mindru on nähnyt Eurooppaa laajasti: romanialaistaustainen ja Romaniassa opintonsa aloittanut jazzlaulaja on opiskellut niin Tanskassa, Ruotsissa ja Suomessa kuin Lontoossakin. Suomeen kotiutuneen Mindrun musiikki on persoonallista eurooppalaista nykyjazzia, josta on kuultavissa romanialaisen kansanmusiikin vaikutteet.

Toisena haastateltavana konserttia edeltävässä keskustelussa on Juhana Aunesluoma, dosentti ja kansainvälisen Eurooppa-tutkimuksen verkoston johtaja Helsingin yliopistosta. Uransa aikana muun muassa Euroopan integraation historiaa selvittäneellä Aunesluomalla on syvällisesti omaksuttua tutkimustietoa Euroopan ja eurooppalaisuuden nykytilasta ja historiasta.

Tuokio-klubi: Elena Mindru & Rom Ensemble 9.5. klo 19.15-21.15 Espoo Cine, Louhisali. Vapaa pääsy!

Puhetta ja musiikkia eurooppalaisuudesta.

Romanialaistaustaisen Elena Mindrun Rom Ensemble esittää eurooppalaista jazzia ja ottaa vaikutteita romanialaisesta kansanmusiikista Siviksen ja Espoo Cinen tuottamalla klubilla. Nuoret muusikot ovat vakuuttaneet yleisön ja kriitikot jo eri puolilla Eurooppaa ja hiljattain yhtye palasi kiertueelta jazzin emämaasta Amerikasta.

Ennen keikkaa Oskari Mänttäri haastattelee Eurooppa-tutkimusverkoston johtaja Juhana Aunesluomaa sekä Elena Mindrua Euroopan ajankohtaisista haasteista.

www.tuokio-klubi.fi

Teksti: Teemu Palkki Oskari Mänttärin haastattelun pohjalta