SivisNyt logo

Tutustu uuteen sivustoon >

Saammeko esitellä: Viestinnän uudet kasvot

to 20. huhtikuuta 2017 09.52.00

Siviksen viestintätehtävissä on aloittanut kaksi aivan upouutta kasvoa. Marinella Ruutu aloitti maaliskuun loppupuolella viestintäasiantuntijan äitiysloman sijaisena ja Teemu Palkki uutena viestintäharjoittelijana huhtikuun alussa.

Eri teitä Sivikseen

Marinella löysi tiensä työpaikkailmoitukseen yhden Siviksen jäsenjärjestön, Ehkäisevä päihdetyö EHYTin, verkkosivujen kautta. Opintovapaata Lappeenrannan seurakuntayhtymän viestintäpäällikön tehtävästä viettänyt Marinella oli miettinyt pitkään, että haluaisi kokeilla jotain uutta.

– Tämä työtehtävä kiinnosti, sillä minusta tuntui, että voin hyödyntää siinä monipuolisesti omaa kokemustani ja osaamistani. Olen myös aiemmin viihtynyt hyvin järjestösektorilla, hän kertoo.

Teemun Sivikselle rekrytoi edellinen viestintäharjoittelijamme Anna Holopainen.

– Saan tässä uuden näkökulman järjestökenttään. Olen aiemmin toiminut opiskelija- ja liikuntajärjestöissä. Tämä on erilaista järjestötyötä, Teemu kuvaa.

Sisällöntuotanto verkkolehteen innostaa.

– Juttujen tekeminen on tavallaan uutta. Tietysti osaan kirjoittaa, mutta on eri asia kirjoittaa lausuntoja sivistysvaliokunnalle kuin juttua vaikka Tuokio-klubista.

Tekemistä riittää niin töissä kuin vapaa-ajalla

Työt ovat alkaneet molemmilla joutuisasti, kun edeltäjät jäivät kumpikin samaan aikaan pois.

– Niin kuin yksi Siviksen työntekijöistäkin sanoi, tämä on liikkuvaan junaan hyppäämistä – kiinni hommiin vain, Marinella naurahtaa ja Teemu komppaa.

– Ei ole tarvinnut himmailla minkään kanssa.

Tunnelmat ovat hyvät vajaan kuukauden työkokemuksen jälkeen.

– Uskon, että tulen tässä vuodessa oppimaan hirveästi uutta ja kehittymään monella saralla. Työ on varmasti monipuolista: pääsee tekemään rutiineja ja toisaalta kehittämistyötä, Marinella listaa.

– Vastaanotto on ollut hirveän hyvä, on kiva tulla töihin. Aika on mennyt lähinnä perehtymiseen, nyt odotan, että pääsen paremmin kiinni varsinaisiin työtehtäviin.

Teemulla myöhemmin tulleena menee vielä aikaa toimintaan tutustumiseen.

– Perehdyn parhaillaan hankkeisiin. Esimerkiksi Futur3-hankkeen raportit ovat tulleet tutuksi.

Vapaa-aikaa on tällä hetkellä kummallakin viestijällä melko rajoitetusti. Marinella pendelöi vielä loppukevään Lappeenranta–Helsinki-väliä ennen kuin muutto Helsinkiin toteutuu. Teemun aikaa vievät opinnot sekä ainejärjestötyöskentely.

Lukeminen, juokseminen, erilaiset sisustusprojektit ja blogiin kirjoittaminen kuuluvat Marinellan harrastuksiin, kun aikaa niihin taas riittää. Teemu haluaisi aloittaa liikunnan uudestaan.

– Se jäi, kun aloitin muiden liikkumisen edistämisen ylioppilaskunnan hallituksen jäsenenä, hän hymähtää.

Teemulla on hieman erikoisempikin harrastus – hän on nelisen vuotta ratkonut baaripähkinöitä eli käynyt pubivisoissa. Tavoitteena on tietysti voitto.

Mutkien kautta viestinnän pariin

Marinella kiittelee jo nyt työparinsa Teemun tietoteknistä osaamista, jolle tulee varmasti paljon käyttöä. Ja osaamista Teemulla riittääkin, sillä alun perin hän opiskeli Teknillisessä korkeakoulussa tietotekniikkaa, mutta päätyi monen mutkan kautta loppujen lopuksi opiskelemaan suomen kieltä Helsingin yliopistoon. Välissä hän ehti ajamaan rekkaakin.

Marinella kouluttautui alun perin teologiksi. Takana on myös viestinnän ja suomen kielen opintoja, opettajan pätevyyskin löytyy. Varsinainen työura on koostunut niin viestintä-, projekti- kuin koulutustehtävistä. Tulevaisuuden haaveissa on vielä päättää suomen kielen opinnot.

Siviksen kannalta on onni, että Marinellan ja Teemun valinnat ovat tuoneet heidät taloon ja toivotammekin kummatkin viestijät lämpimästi tervetulleiksi!

Teksti: Anni Piipponen

Kuva: Jarmo Siira