SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Saammeko esitellä: Tiia Herlevi

to 16. helmikuuta 2017 13.35.00

Puhelin pirisee. Avun tarpeessa oleva opintoryhmän vastuuhenkilö soittaa Sivikseen ja toimistosihteeri Tiia Herlevi vastaa. Tiia neuvoo vaikkapa Tiia HerleviSivisverkon teknisen kysymyksen tullessa eteen tai miltei minkä vaan askarruttavan asian kanssa. Kokemusta kaikenlaisista kysymyksistä löytyy; onhan Tiia ollut talossa jo 27 vuotta, joista opintoryhmien kanssa tekemisissäkin on vierähtänyt jo kymmenen vuotta.

Toimistosihteerimme on todellinen jokapaikanhöylä: hänen päivänsä täyttyvät opintoryhmähakemusten ja neuvonnan lisäksi mm. tarjoilujen, toimistotarvikkeiden ja julkaisujen tilausten ja postitusten viidakossa seikkaillessa. Tiia pitää huolen siitä, että kaikki ovat tyytyväisiä Helsingin toimistolla. Jos Tiia menisi lakkoon, olisimme onnettomina ilman kahvia ja vessapaperia. Tiia on siis meille muille sivisläisille enemmän kuin tärkeä.

Tiian mukaan hänen työssään parasta on se, kun asiakas saa onnistumisen kokemuksen jossain hankalassa tilanteessa. Tuntuu hyvältä, kun asiakkaalta tulee kiitos ja vahvistus siitä, että neuvojen voimalla haaste on selätetty ja tilanne hoidettu. Myös Siviksen muu henkilökunta saa Tiialta kiitosta: työssä päiviä piristävät vaihtelevat tehtävät, työkaverit ja mukava ilmapiiri.

Mikä sitten saa Tiian rentoutumaan vapaa-ajalla?

– Ryhmäliikunta on henkireikäni. Enemmän kuin harrrastus, se on elämäntapa.  Jos aika vain antaisi periksi voisin käydä body pump-, pilates- tai kahvakuulatunneilla vaikka joka päivä. Nyt kun lapset ovat muuttaneet pois kotoa, aikaa vietän myös 14-vuotiaan Romeo-lapinkoiran kanssa lenkkeillen, Tiia avaa arki-iltojaan.

Toimistosihteerimme tykkää myös matkustella. Unelmalomallaan Tiia lähtisi miehensä kanssa Etelä-Amerikkaan viidakon villieläimiä tervehtimään. Tällä hetkellä Tiia elää erilaisia lähdön tunnelmia; hänen tyttärensä on suuntaamassa kolmeksi kuukaudeksi Ugandaan Terve Afrikka -kehitysyhteistyöprojektin pariin. Jännittäviä aikoja on siis tiedossa koko perheelle kuvien ja kuulumisten muodossa. Ja aurinkovoiteesta pitää vielä muistuttaa ennen lähtöä.

Jos Sivis olisi viidakon eläin, mikä se Tiian mielestä olisi?

– Viisas ja inhimillinen apina. Sellainen helposti lähestyttävä ja huumorintajuinen kaveri. Mutta ehkäpä osaan vastata tähän paremmin käytyäni ensin siellä viidakossa tutustumassa, nauraa Tiia Herlevi.

 

Teksti: Sanni Roinevirta
Kuva: Jarmo Siira