SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Vapaaehtoisten ohjaamisen hyvät käytännöt kartoitettiin – ota parhaat ideat omaan käyttöön

ma 16. tammikuuta 2017 09.51.00

Vapaaehtoistominnan tulevaisuus näyttää digitaaliselta, ennustavat eurooppalaiset vapaaehtoistoiminnan ohjaajat ja asiantuntijat Opintokeskus Siviksen FUTUR3-kumppanit koordinoiman FUTUR3 -hankkeen benchmarking-raportissa.

- Hankkeen aikana opimme, että kolmas sektori on hyvin erilainen eri maissa, mutta toiminta ja tulevaisuusnäkymät ovat siitä huolimatta varsin samanlaisia, kertovat hankkeeseen osallistuneet Siviksen asiantuntijat Marion Field ja Riitta Tervasmäki. 

- Lähivuosina kannattaa panostaa digitaitojen lisäksi ainakin moninaisuuden ymmärtämiseen ja erilaisten ihmisten kanssa toimimiseen, vinkkaa hanketta koordinoiva Fields.

Raportin ensimmäinen osa esittelee hankkeessa luodun skenaariomallin sekä kysely- ja haastattelutuloksia. Toisessa osassa jaetaan vapaaehtoisten ohjaamiseen ja kouluttamiseen liittyviä hyviä käytäntöjä, joita on kerätty FUTUR3 eli Future Skills for the Third Sector -hankkeen kymmenestä osallistujamaasta: Suomesta, Bulgariasta, Isosta-Britanniasta, Italiasta, Latviasta, Portugalista, Puolasta, Romaniasta, Unkarista ja Turkista.  

FUTUR3-hanke jatkuu vuoden 2017 ajan. Tällä hetkellä hankkeessa testataan vertaisohjausmallia, jonka avulla vapaaehtoisten kanssa työskentelevät voivat kehittää omia tulevaisuustaitojaan. Malli tulee myöhemmin kaikkien vapaasti saataville.

Haluatko päästä hyödyntämään mallia ensimmäisenä? Seuraa FUTUR3-hanketta Facebookissa Futur3skills ja Twitterissä @futur3skill.

 

Teksti ja kuva: Marion Fields