SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Tee vapaaehtoistyössä hankittu osaaminen näkyväksi ilmaisella verkkotyökalulla

ma 16. tammikuuta 2017 09.58.00

Vapaaehtoistoiminta näyttäytyy yhä useammin mahdollisuutena oppia uutta, ja sen myötä on kasvanut myös tarve tunnistaa ja sanoittaa osaamista. Erilaisia verkkotyökaluja uusien taitojen tunnistamiseen on kehitetty viime vuosina kansainvälisissä hankkeissa, joissa myös Opintokeskus Sivis on ollut mukana.

Desteva-hankkeessa kehitettiin verkkotyökalu, jonka avulla vapaaehtoinen voi arvioida omaa ja toisten osaamista. Testausvaiheessa hyvää palautetta saanut työkalu on vapaasti hyödynnettävissä osoitteessa http://validationforvolunteers.eu/online_tool.

Osaamisen tunnistamisesta ja eurooppalaisten vapaaehtoisten kokemuksia vapaaehtoistyössä kertyvästä osaamisesta kerrotaan tarkemmin Showcasing Volunteering Skills -verkkojulkaisussa. Siviksen asiantuntijat kertovat julkaisussa, miten osaamismerkkejä on hyödynnetty vapaaehtoistoiminnassa.

Vapaaehtoistoiminnalla on historiallisesti varsin erilaiset lähtökohdat eri maissa, mutta tekemällä oppiminen on samanlaista riippumatta paikasta. On ollut innostavaa vierailla päästä seuraamaan vapaaehtoistoimintaa eri maissa esimerkiksi yhdistyksissä ja sairaaloissa, kertovat Desteva-hankkeessa mukana olleet Siviksen asiantuntijat Marion Fields ja Hanna Alaniska.

Destination evalidation -hanketta rahoitti Euroopan Unionin Erasmus+ -ohjelma. Hankkeen koordinaattorina toimi saksalainen Paderbornin yliopisto. Mukana oli kumppaneita Bulgariasta, Espanjasta, Isosta-Britanniasta, Italiasta, Portugalista, Romaniasta ja Turkista.

Teksti ja kuva: Marion Fields