SivisNyt logo

Pääkirjoitus: Yhdessä juhlavuoden merkeissä

ma 16. tammikuuta 2017 11.00.00

news picture

Uudistumisen johtaminen on päivän sana. Myös Siviksessä uudistuminen on hurjassa vaiheessa. Uusi Sivisverkko on otettu tammikuussa käyttöön, ja alkuvaiheessa esiin putkahtaneita virheitä on korjattu nopeasti. Siitä kiitos Sivisverkon käyttöönsä ottaneille järjestöille, niiden aktiivijäsenille ja Siviksen henkilökunnalle.

Sivisverkon myötä meillä on mahdollisuus olla entistä paremmin mukana kehittämässä järjestöjen koulutuksen vaikuttavuutta ja laatua. Järjestelmäuudistusta on ennakoitu ajatustavan muutoksella, ja myös toimenkuvamme ovat muutoksessa. Jäsenjärjestöjämme parhaalla mahdollisella tavalla palvelevaa toimintaa ei voi toteuttaa pelkästään entisin eväin. Vahvan, olemassa olevan, osaamisen pohjalta on kuitenkin mahdollista laajentaa ja syventää Siviksen omaa osaamista yhdessä järjestötoimijoiden kanssa.

Yhdessä on avainsana myös uusien suomalaisten mukaan tuloon suomalaiseen yhteiskuntaan. Järjestöt ovat pohtineet yhdessä, miten yhdistysten ovet avataan maahanmuuttajille. ”Yhdistysten on aika unohtaa erilliset monikulttuurisuusillat. Monikulttuurisen ulottuvuuden tulisi olla osa arkea”, toteaa asiantuntijamme Lea Lihavainen järjestöjen muutostarpeista tässä numerossa. Sivis toimii jatkossakin yhdistystoimijoiden vertaistapaamisten mahdollistajana. Artikkelin yhteydestä löytyy materiaalia monikulttuuriseen yhdistystoimintaan.

”Näemme koulutuksen, oppimisen ja itsensä kehittämisen toimivana keinona vahvistaa yhteiskunnan eheyttä ja kansalaisten vaikutusmahdollisuuksia sekä rakentaa oikeudenmukaista kansalaisyhteiskuntaa”, kertoo uuden jäsenjärjestömme Suomen Setlementtiliiton toimitusjohtaja Pentti Lemmetyinen. Lisää Suomen Setlementtiliiton ja muiden uusien jäsenjärjestöjemme ajatuksia ja odotuksia esitellään tässä SivisNYTissä.

Suomi täyttää tänä vuonna 100 vuotta, ja juhlavuoden teema on yhdessä. Tavoitteena on saada kaikki kansalaisvoimat kehittämään yhdessä valoisaa tulevaisuuden Suomea. Me Siviksessä olemme mukana tulevaisuuden tekemisessä täydellä sydämellä.

Vietetään yhdessä valoisaa juhlavuotta!

Teksti: Marja Anitta Pehkonen