SivisNyt logo

Tutustu uuteen sivustoon >

Järjestöviestijät kokoontuivat tarinoiden äärelle

ma 16. tammikuuta 2017 10.56.00

Sivis kokosi jäsenjärjestöjensä viestijät verkostoitumaan aamiaisen äärellä marraskuussa. Ensimmäisen viestijöiden teematapaamisen aiheena oli ajankohtainen järjestökoulutusten markkinointi. Tutustuimme mm. tarinoiden hyödyntämiseen koulutusviestinnässä alustajamme ProComin koulutusjohtajan Laura Kaustisen inspiroimana.

Lauran vinkit onnistuneeseen koulutusmarkkinointiin:

1. Tyrkyttämisen sijaan: rakenna yhteisöllisyyttä, luo hyvää fiilistä! Kiinnostava toiminta luo halun olla mukana.
  2. Anna sanomisille kasvot.
  3. Tuo tarinat sinne, missä jäsenesi ovat.
  4. Vuorovaikutuksen voima: älä vain ole läsnä, vaan osallistu aktiivisesti somessa.
  5. Twitterissäkin voi kertoa tarinaa Twitter Moments-ominaisuuden kautta.
  6. Muista liikkuva kuva ja esimerkiksi Snapchatin mahdollisuudet.
  7. Tuo kouluttajasi kertomaan tarinaa esimerkiksi blogipostauksin.
  8. Rohkaise osallistujia jakamaan omia kokemuksiaan koulutuksen jälkeen.

Aamiaistapaamisessa Siviksen viestintä- ja innovointipäällikkö Anne Ilvonen esitteli myös Sivisverkon tarjoamia entistä parempia mahdollisuuksia koulutusmarkkinoinnin toteuttamiseen. Yhdessä viestijöiden kesken virittelimme myös keskustelua viestijöiden kokemista haasteista ja onnistumisista koulutusmarkkinoinnin saralla. Järjestöviestijöiden aamiaistapaamisia onkin tarkoitus järjestää säännöllisin väliajoin.

– Viestijöiden yhteisille kokoontumisille on selvästi tarvetta. On hienoa päästä jakamaan kokemuksia järjestöviestinnän kentältä hyvinkin erilaisten toimijoiden kesken. Tällä hetkellä suunnittelun alla on seuraava teematapaaminen maaliskuussa. Lisää tietoa seuraa pian, lupailee Siviksen viestintäasiantuntija Sanni Roinevirta.

Ideat tulevien järjestöviestijöiden aamiaistapaamisten teemoiksi ovat tervetulleita. Mikä sinua järjestösi viestinnässä mietityttää tai mihin aiheisiin haluaisit pureutua yhdessä muiden kanssa? Lähetä toiveesi sähköpostitse osoitteeseen toimisto@ok-sivis.fi aiheella Järjestöviestijöiden aamiaistapaaminen.

Teksti: Sanni Roinevirta
Kuvat: Anu Törrö