SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Päämääränä järjestöjen työhyvinvointi

ma 21. marraskuuta 2016 12.50.00

news picture

Osaaminen ja työhyvinvointi järjestötyössä -hankkeessa eletään kiireistä aikaa. Hankkeen puitteissa on järjestetty kuluvana vuonna verkostotapaamisia, seminaareja ja koulutusta sekä toteutettu kohdennettuja organisaatioprosesseja. Nyt on aika pysähtyä hetkeksi tarkastelemaan hankkeen viimeaikaisia ja tulevia tapahtumia.

Hankkeessa on toteutettu kaksi seminaaria vuonna 2016: Työhyvinvointi muuttuvassa järjestötyössä sekä Stressi pois järjestötyöstä. Seminaarit ovat olleet inspiroivia ja ajatuksia herätteleviä. Työkuormituksen, projektimaisen työn ja muutosten hallinnan tarve korostuu järjestöissä. Näihin on saatu ideoita seminaareista. Seminaarien materiaalit ovat kaikkien hyödynnettävissä Innokylän työtilassa. Keväällä 2017 järjestetään hankkeen päätösseminaari, johon on tarkoitus koota hankkeen aikana keskeisiksi muodostuneita työhyvinvointiin ja osaamisen kehittämiseen liittyviä piirteitä, jotka korostuvat järjestötyössä.

Tänä syksynä hankkeen nimissä toteutettiin Kehittyvä yhdistys -koulutus. Kurssin aikana tarkasteltiin luottamusjohdon ja yhdistyksen työntekijöiden välistä yhteistyötä, yhdistystä työnantajan näkökulmasta sekä yhdistyksen johtamista. Keväällä 2017 toteutetaan vastaavansisältöinen kurssi Jyväskylässä. Kouluttajana kurssilla toimii Riitta Huhtala Suomen 4H-liitosta.

Voi hyvin järjestötyössä -verkkokurssille on kokoontuneena parhaillaan vapaaehtoisten parissa työskenteleviä järjestötyöntekijöitä edistämään omaa työhyvinvointiaan ja oman osaamisen tunnistamista.  Tämän lisäksi verkkokurssi tarjoaa foorumin omien kokemusten jakamiselle. 

Verkostoituminen on kanava järjestöille, jossa samojen asioiden parissa painivat järjestöt voivat kokoontua yhteen pohtiman yhteisesti tärkeitä asioita ja poimia tilaisuuksista ideoita omaan toimintaan.  Kannattaa hyödyntää hankkeen tarjoamia mahdollisuuksia verkostoitua. Verkostoja, joihin on edelleen mahdollista liittyä ovat toiminnanjohtajille tarkoitettu verkosto Turussa ja pienille järjestöille Helsingissä. Löydät lisätietoa pienten järjestöjen tapaamisista verkkosivuiltamme.

Teksti: Hanna Visapää
Kuva: Anu Törrö