SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Saammeko esitellä: Lotta Pakanen

pe 28. lokakuuta 2016 09.30.00

news picture

Asiantuntija Lotta Pakasen palatessa työelämään hoitovapaan jälkeen syksyllä, oli vanha työpaikka kokenut muodonmuutoksen. Siviksen Oulun toimisto oli muuttanut uuteen osoitteeseen ja Lotan nimike oli vaihtunut. Työpaikalla odottivat upouusi koulutuksen ohjausjärjestelmä, tuoreet verkkosivut, uusi esimies sekä joukko uusia työkavereita. Kaiken lisäksi OK-opintokeskuksesta oli tullut Sivis. Siispä kaikkien uudistusten keskellä myös Lotta ansaitsee päivitetyn esittelyn.

Palataan alkuun. Lotta aloitti työt Oulun toimistolla vuonna 2004. Hän muistelee, että hänestä on silloin viimeksi tehty esittelyjuttu opintokeskuksen silloiseen Akseli-lehteen. 12 vuotta siis on ehtinyt vierähtää, mutta sekä Sivis että Oulu ovat edelleen lähellä sydäntä.

– Oulu on todella kaunis, aktiivinen ja eläväinen kaupunki. Oulussa asuu paljon nuoria ja kehitys on etualalla; täällä on eteenpäin menemisen meininki, summaa Lotta.

Oulu on juuri sopivan kokoinen kaupunki. Tampereella opiskellessaan Lotta kaipasi meren ääreen ja nyt sekin on ihanasti lähellä. Oulun ainoaksi miinukseksi Lotta laskee pitkät välimatkat. Samaan hengenvetoon hän tosin toteaa, että onneksi Ruotsi on lähellä ja siellä tuleekin käytyä usein.

Mikä sitten Lotan työssä on pysynyt ennallaan? Paitsi toimistosta toiseen Lottaa seuranneet Pauli Vuorisalon taulut, myös työn sisältö on tuttua ja palo osaamismerkkeihin edelleen vahva.  Sivisverkko toki antaa työnkuvaan myös paljon uutta. Kun kysyn mikä Lotan työssä on palkitsevinta, on asiantuntijalla selvä vastaus valmiina.

– Olen saanut työssäni itse aika vapaasti itse mennä siihen suuntaan, mihin olen halunnut. Minulla on ollut ajatus, jota olen saanut viedä eteenpäin ja se on saanut tuulta alleen. Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen on yksi näistä lempilapsistani. Minulle palkitsevinta on huomata, kun toisetkin innostuvat minulle tärkeistä asioista, kuvailee Lotta.

Jos Sivis olisi baletti, se olisi Lotan mukaan Prinsessa Ruusunen. Pitkään valmisteilla ollut Sivisverkko on vienyt Siviksenkin väliaikaiseen keskittymisen horrostilaan, mutta työn vihdoin valmistuessa myös Sivis on jälleen herännyt ja koko valtakunta iloitsee. Prinsessa Ruusunen on myös teknisesti vaativa baletti ja lopputulos sen mukainen: vahva ja näyttävä.

Loppuvuodelta 2016 Lotta odottaa eniten osaamismerkkien parissa aktiivisesti puuhaamista sekä sitä ensimmäistä joulua, jolloin hänen 3-vuotias esikoisensa ymmärtää mistä on kyse ja pojan silmiin syttyy joulun odotuksen mukanaan tuoma loiste.

Siviksen jäsenille Lotta haluaa toivottaa myös loppuvuodelle rohkeutta mennä osaaminen edellä ja nostaa se näkyvästi esiin.

– Luottamustyön kautta esiin tulevan ja järjestötyössä syntyvän osaamisen vahvistaminen on todella tärkeää. Osaamismerkit ovat yksi keino tuoda osaaminen esiin ja yhteistyöllä saadaan paljon aikaan; joukoissa on voimaa. Osaamisen nostamisen tulisi olla lähtökohta kaikessa koulutustoiminnassa, etenkin tulevaisuudessa. Sivis on teitä varten tässäkin tukena, muistuttaa Lotta Pakanen. 

Teksti: Sanni Roinevirta
Kuva: Jarmo Siira

Lotta Pakanen

Asiantuntija
Työskentelee: Siviksen Oulun toimistossa
Kotipaikka: Oulu
Perhe: Mies ja kaksi lasta
Harrastuksia: Juoksu, baletti, karttakirjat