SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Paula Väliahosta ensimmäinen koulutusosaaja

pe 28. lokakuuta 2016 10.00.00

news picture

- Nykyisessä työssäni tarvitsen laaja-alaista koulutusosaamista. Ryhdyin suorittamaan kouluttamiseen liittyviä opintoja Siviksessä keväällä 2013. Olin jo suorittanut useita kursseja kuullessani koulutusosaajan kokonaismerkistä, joten siihen oli luontevaa tähdätä, summaa Paula.

Koulutusosaamisen polkuun mahtui monenlaisia mielenkiintoisia opintojaksoja. Suurimman osan opinnoista Paula suoritti Helsingissä ja yhden myös kouluttajaristeilyllä. Jokaisesta opintojaksosta tämä koulutusosaaja kertoo muistavansa erilaisia yksityiskohtia, jotka lopulta kuitenkin enemmän tai vähemmän nivoutuvat hänen mielessään kokonaisuudeksi. Jokainen opintojakso toimi paitsi yksittäin, myös tärkeänä osana kokonaisuutta.

– Suurimassa osassa opintojani ohjaajana toimi Hanna Alaniska. Hänen opintojaksonsa oli rakennettu minulle mieluisalla tavalla. Luulen opettaja-taustan näkyvän työtavoissamme. Hänen opintojaksoillaan moni teoriatieto on muuttunut käytännön osaamiseksi, pohtii Paula.

Siviksen koulutuksissa mukana ollut monipuolinen ja -alainen joukko järjestötoimijoita saa Paulalta kiitosta.

– Yhteiset keskustelut sekä asioiden ja kokemusten jakaminen riittävän strukturoituna ja tiedolla höystettynä ovat mielestäni Siviksen koulutusten paitsi mieleisintä myös parasta antia, Paula lisää.

Kouluttaminen ja koulutuksen kehittäminen kuuluu olennaisena osana Paula Väliahon hankekoordinaattorin työhön MLL:n Hyvinkään yhdistyksessä. Koulutusosaaja kertoo käyttävänsä opittuja taitoja jatkuvasti.

– Tällä hetkellä rakennan verkkokoulutusta vuonna 2013 käymäni Kouluttajana verkossa -kurssin perusteella. Haasteita riittää, mutta kyllä niitä vastauksiakin löytyy. Ja tiedän, että voin ottaa yhteyttä kouluttajiini. Jo tieto siitä tukee minua myös työssäni.

 

Teksti: Sanni Roinevirta Paula Väliahon haastattelun pohjalta

Kuva: NEro-hanke (kuvaaja: Vilmalotta Schafhauser