SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Pääkirjoitus: Järjestöissä opitaan ja osataan

pe 28. lokakuuta 2016 11.00.00

news picture

Opintokeskus Sivis on kehittänyt vuodesta 2007 lähtien erilaisia menetelmiä järjestöjen vapaaehtoisten osaamisen näkyväksi tekemiseen sekä kotimaisilla että kansainvälisillä foorumeilla. Perusta on siis rakennettu. Järjestöissä opitaan ja osataan. Näkymättömästä tehdään näkyvää yksilöiden, yhteisöjen ja koko yhteiskunnan parhaaksi.

Suora lainaus vapaaehtoistyön kannusteiden tutkimuksesta vapaaehtoisen sanomana kertoo paljon: ”Vapaaehtoistöissä voi saada esimerkiksi esimieskokemusta, jota olisi muuten mahdotonta saada näin nuorena. Lisäksi voi oppia muita työelämätaitoja, esim. viestintä- ja esiintymiskokemusta ja yhteistyökykyä erilaisten ihmisten kanssa.” (Nainen 22v).

Lokakuun numeron teemana on osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen. Asiantuntijamme Lotta Pakanen ja Minna Pesonen avaavat osaamismerkkityön nykytilaa ja esittelevät järjestöjen yhteisiä osaamismerkkejä.  Pääsemme myös tutustumaan siihen, miten Sotilaskotiliitossa ja Martoissa sähköisesti tunnustetaan osaamista ja kuulemme ensimmäisenä koulutusosaajan kokonaisosaamismerkin suorittaneen Paula Väliahon kokemuksia. SivisNYT myös toivottaa tervetulleeksi hoitovapaalta töihin palanneen Lotta Pakasen ja samalla hyvästelee ja kiittää talon pitkäaikaista työntekijää Liisa Leskistä hänen jäädessään eläkkeelle.

Lukunautintoja toivotellen,

Marja Anitta Pehkonen