SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Saammeko esitellä: Annamari Lilius

ke 28. syyskuuta 2016 08.30.00

news picture

Annamari aloitti Siviksessä taloussuunnittelijana kesällä 2016. Kysyttäessä mistä hän tulee ja minne menee, hän naurahtaa déjà-vu-tunteelleen; tätä on kysytty edellisen työpaikan työhaastattelussa englanniksi. Annamari väitti silloin jäätyneensä, mutta sitä on vaikea uskoa, kun kuuntelee hänen vastaustaan.

– Vanhempani ovat Kainuusta ja synnyin siellä itsekin. Lapsuuteni vietin pääkaupunkiseudulla, koulut kävin Kirkkonummella. Yliopistoelämää viettämään suunnistin Vaasaan vuonna 2004 ja sieltä palasin takaisin etelään neljä vuotta myöhemmin ja aloitin työt tilitoimistossa Espoossa. Samalla väänsin gradun kuntoon ja valmistuin kauppatieteiden maisteriksi vero-oikeuden linjalta, kertoo Annamari.

Talous on ollut Annamarin uran punainen lanka. Polku on vienyt välillä pankkisektorille ja johtanut tilintarkastuksen pariin Deloittelle. Vuosien saatossa piinkova bisnes, välistä vieraalta tuntunut kilpailullinen työmaailma ja armoton työtahti kuitenkin vaativat vastapainonsa. Jotain tuntui yhtälöstä puuttuvan ja Annamari alkoi kuunnella itseään entistä tarkemmin.

– Tunsin, että laskennan työ on ihan kivaa, mutta halusin tehdä sitä organisaatiossa, jossa keskiössä on vahva yhteiskunnallinen vastuu ja vaikuttaminen. Jo opiskeluaikana tunsin olevani arvo- ja ajatusmaailmaltani selvästi enemmän humanisti kuin kauppatieteilijä. Se, että omalla työpanoksellaan voi palvella yhteistä hyvää, tuntuu merkitykselliseltä, summaa Annamari.

Annamarille järjestömaailma on täysin uusi aluevaltaus. Kaikki on uutta, mielenkiintoista ja työtapa erilainen. Raportoinnissa on ollut opettelemista. Parasta Siviksessä on Annamarin mukaan työkaverit.

– Viihtyvyys lähtee ihmisistä, hyvästä hengestä ja yhteisöllisyydestä. Kollegoista saa voimaa, kiittelee Annamari.

Annamari on hyvä tyyppi, sen me työkaverit olemme Siviksessä jo huomanneet. Kun kysyn mikä on rohkeinta mitä hän on ikinä tehnyt, hän miettii tovin. Vuoden 2016 Annamari ristii itsensä kuuntelemisen vuodeksi ja siihen teemaan liittyy myös rohkeutta. Hän on seisonut omien periaatteidensa takana tilanteesta, ympäristöstä ja ulkoisista paineista huolimatta. Juuri sitä, jos mitä, me tarvitsemme myös Siviksessä ja järjestömaailmassa.

Uusi taloussuunnittelijamme on täynnä hyviä yllätyksiä. Jos Annamari olisi fiktiivinen hahmo, hän olisi Lara Croft.

– Yhdistän vastaukseni varmasti eniten näytteljä Angelina Jolien hyväntekeväisyystyöhön sekä hahmon itsensä pelottomuuteen ja itsevarmuuteen. Itselleni tärkeitä arvoja ovat toisten auttaminen ja heikompiosaisten puolustaminen. Samalla Jolie on kiinnostava persoona; hän on hauras ja inhimillinen, toisaalta vahva ja voimakastahtoinen, Annamari miettii.

Miten meidän Lara Croftimme sitten kuvailisi Sivistä? Kompakti, perinteikäs ja avoin. Tähän voimme varmasti kaikki yhtyä ja ehkä kuvaus sopii hyvin myös palaseksi Annamarin puuttuvaan yhtälöön.

Teksti: Sanni Roinevirta
Kuva: Jarmo Siira

Annamari Lilius

Taloussunnittelija
Työskentelee: Siviksen Helsingin toimistossa
Kotipaikka: Helsinki
Perhe: Mies
Harrastuksia: Spinning, body combat, sisustusopinnot, muoti, kaikki visuaalinen