SivisNYT

Julkaisija Opintokeskus Sivis. Päätoimittaja Marita Salo. ISSN 1798-1379

SivisNYT

05.02.2020

Siviksen äänellä: Kestävä tulevaisuus on sivistyskysymys

Varmaa on, että tulevaisuuden tekeminen ja muutoksessa mukana pysyminen luo tarpeita uuden oppimiselle. Järjestöt toiminta- ja oppimisympäristönä ovat uudistavan oppimisen paikkoja.

05.02.2020

Uusia ideoita ja tukea omaan toimintaan – kokemuksia mentorointiohjelmasta

Uudenmaan Partiopiiri järjesti ensimmäisen mentorointiohjelmansa viime vuonna. Siviksen viestintäasiantuntija ja vapaa-ajallaan aktiivinen partiolainen Carolina Rebhan haki ja valittiin aktoriksi eli mentoroitavaksi mukaan ohjelmaan.

05.02.2020 Asiantuntija avaa

Asiantuntija avaa: SivisNYT uudistuu ja terävöityy vuonna 2020

Yksi näkyvimmistä muutoksista on SivisNYT-uutiskirje. Se lähetetään jatkossa kaksi kertaa SivisNYTin ilmestymiskuukausina.

05.02.2020 Hankekuulumisia

Badges4Good -hanke kerää osaamismerkkien hyviä käytäntöjä

Opintokeskus Siviksen Badges4Good -hankkeessa kartoitetaan ja vaihdetaan osaamismerkkeihin liittyviä hyviä käytäntöjä. Hankkeessa järjestetään tänä vuonna kaksi kansainvälistä koulutusta.

05.02.2020 Elämää järjestöissä

Uudet jäsenet: Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ja Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry

Opintokeskus Sivis on saanut uusia jäsenjärjestöjä. Esittelemme uudet kumppanit alkuvuoden SivisNYT-verkkolehdissä.

05.02.2020 Koulutukset

Hei digialoittelija tai maahanmuuttaja, opi perustaidot ja ohjaa muita

Opintokeskus Sivis järjestää maaliskuun alussa Digiperustaidot ja vertaisohjaaja -koulutuksen Helsingissä. Kaikille avoin ja maksuton koulutus on tarkoitettu digialoittelijoille ja maahanmuuttajille.

05.02.2020 Saammeko esitellä

Saammeko esitellä: järjestökoulutusten kehittäjä Sirpa Sulku

Sirpan työnkuvaan Siviksessä kuuluvat Volunteering Management Expedition (VolExpo) -hankkeen hankepäällikön tehtävät sekä järjestö- ja johtamiskoulutusten kehittäminen.

05.02.2020 Hankekuulumisia

Lähde mukaan löytöretkelle vapaaehtoisten ohjauksen saloihin

VolExpo eli Volunteering management expedition pyrkii vahvistamaan vapaaehtoisten johtajien, ohjaajien ja koordinaattoreiden taitoja menestyä tehtävässään.