SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

SivisNYT

Julkaisija Opintokeskus Sivis. Päätoimittaja Marita Salo.

SivisNYT

26.03.2021 Siviksen äänellä

Siviksen äänellä: Mitä muuta digitalisaatio tuo järjestöjen koulutukseen kuin uusia järjestelmiä?

Vuosi koronaa ja tämän jo tiedämme: verkkokoulutus tuli jäädäkseen. Järjestökoulutuksen pedagoginen erityisyys ja mielekkään oppimisen periaatteet on tarpeen palauttaa mieleen. Verkkokoulutuskin taipuu näihin, mutta ei automaattisesti.   

26.03.2021

Verkkokoulutusverkostossa opitaan ja kehitetään yhdessä

Verkkokoulutusverkosto kokoaa yhteen Siviksen jäsenjärjestöjen asiantuntijoita, jotka toimivat erilaissa tehtävissä verkkokulutusten parissa. Verkosto toimii kohtaamispaikkana, jossa on tilaa ajatusten, kokemusten ja käytäntöjen jakamiseen.

26.03.2021 Asiantuntija avaa

Asiantuntija avaa: Nyt alkaa keskustelu sivistyksestä, tule mukaan!

Sivistys on liima, jonka avulla yksilöistä muodostuu yhteistä hyvää tavoitteleva yhteisö. Siksi sivistyksestä täytyy puhua. Opintokeskus Sivis kutsuu kaikki jäsenjärjestönsä keskustelemaan sivistyksestä ja tunnistamaan järjestöjen sivistysroolit. Viisi vikkelintä jäsenjärjestöä pääsee myös Kestävää sivistystä järjestöihin -hankkeen testiryhmään. 

26.03.2021 Tapahtumat

Miten saadaan kaikkien osaaminen näkyviin? Tervetuloa rakentamaan yhteistä kampanjaa!

Kutsumme järjestöt ja yhteistyökumppanit kanssamme rakentamaan alkusyksyllä järjestettävää Miten saadaan kaikkien osaaminen näkyviin? -kampanjaa. Julkistustilaisuus järjestetään keskiviikkona 7.4.2021.

26.03.2021 Koulutukset

Sivis kouluttaa: Digityökalut haltuun!

Kaipaatko tietoa järjestötyöhön sopivista digityökaluista? Yhdistyksen digityökalut -webinaareissa tutustutaan verkkoalustoihin ja -työkaluihin, joiden avulla on helppo järjestää etäkokouksia ja -koulutuksia.  

12.03.2021

Siviksen äänellä: Muutoksen tekijät

On kannustavaa tulla tunnistetuksi muutoksen tekijöiden joukossa. Siviksessä muutoksen tekeminen on toimimista kehittämistyön alustana ja sytykkeenä.

12.03.2021

Näin Erätauko toimii käytännössä: pienissä ja isoissa keskusteluissa, suunnittelussa ja ymmärryksen syventämisessä

Siviksen jäsenjärjestöt ovat käyttäneet Erätauko-menetelmää luovasti ja hyödyllisesti. Jaamme Eläkeliiton, Vanhempainliiton, SPR:n ja Uudenmaan pelastusliiton kokemuksia ja parhaimpia vinkkejä.

12.03.2021 Asiantuntija avaa

Asiantuntija avaa: Järjestö, edistä rakentavaa keskustelua Erätauko-menetelmällä

Suomalainen keskustelukulttuuri on rapautunut. Järjestöt ovat tärkeässä roolissa yhteiskunnallisen keskustelun edistämisessä. Sivis kouluttaa jäsenjärjestöjään Erätauko-menetelmän käyttöön, jotta rakentavan keskustelun menetelmät saadaan laajasti käyttöön.

12.03.2021

Pienillä teoilla kohti parempaa maailmaa – 10 ajatusta järjestötoimijoiden tulevaisuuskeskusteluista

Tulevaisuuspäivää vietettiin 5.3.2021. Sen kunniaksi Opintokeskus Sivis järjesti Erätauko-keskusteluja tulevaisuuden teemoista. Mitkä asiat pohdituttivat keskusteluihin osallistuneita järjestö- ja yhdistystoimijoita? 

12.03.2021 Hankekuulumisia

Ennakoi tulevaisuutta ja tunnusta vapaaehtoisten osaamista uusien työkalujen avulla

Opintokeskus Sivis on julkaissut uusia tulevaisuustyökaluja järjestöjen ja yhdistysten käyttöön. Työkalujen avulla tulevaisuutta voi ennakoida niin yhdistyksen, vapaaehtoisten, lähimpien sidosryhmien kuin koko yhteiskunnankin näkökulmasta. 

12.03.2021 Koulutukset

Vielä ehtii maksuttomiin Siviksen kevään koulutuksiin!

Kevään Itslearning-koulutuksissa tarjolla runsain mitoin tietoa ja taitoa. Ilmoittaudu mukaan!  

02.03.2021 Siviksen äänellä

Siviksen äänellä: Miltä järjestöjen tulevaisuus näyttää?

Suomessa vietetään 5.3. Tulevaisuuspäivää. Sivis juhlistaa Tulevaisuuspäivää järjestämällä päivän aikana Tulevaisuustuokio -webinaarin, joka sisältää Erätauko-dialogin järjestötoiminnan tulevaisuudesta.

02.03.2021 Asiantuntija avaa

Asiantuntija avaa: Osaamista tuottava koulutus ja osaavat toimijat ovat järjestön voimavara

Koulutuksen laadun kehittäminen sisältyy Opintokeskus Siviksen jäsenpalveluihin. Laatutyön tavoitteena on varmistaa, että järjestökoulutuksella saadaan järjestölle osaavia toimijoita.

02.03.2021 Hankekuulumisia

Vapaaehtoinen, vaadi tunnustusta osaamisellesi!

Siviksen koordinoima kaksivuotinen hanke Improving validation in the voluntary sector (ImproVal) päättyi vuodenvaihteessa. Mikä muuttui? Ja mitä seuraavaksi pitäisi muuttaa, jotta vapaaehtoistoiminnassa hankittu osaaminen saisi yhä helpommin sen arvon ja arvostuksen, jonka se ansaitsee? 

02.03.2021 Koulutukset

Vielä ehtii! ‒ Ilmoittaudu Siviksen kevään koulutuksiin

Tulossa muun muassa vaikuttavaa osaamista, tulevaisuustuokio, verkkokoulutusmallit ja ohjeet laadukkaan ja osallistavan webinaarin järjestämiseen.

02.03.2021 Tapahtumat

Perjantaina 5.3. puhutaan järjestöjen tulevaisuudesta, osaamistarpeista ja vaikuttavasta osaamisesta

Opintokeskus Sivis tarjoaa perjantaina 5.3.2021 kiinnostavaa Tulevaisuuspäivän ohjelmaa etäyhteyksin. Päivä alkaa Vaikuttavaa osaamista järjestöjen koulutuksesta -webinaarilla klo 8.30–10. Iltapäivällä ohjelma jatkuu Tulevaisuustuokiossa klo 13–14 ja klo 14.15–15.30.

02.03.2021 Elämää järjestöissä

Tervetuloa Siviksen jäseneksi: Autismiliitto

Opintokeskus Sivis on saanut uusia jäsenjärjestöjä. Yksi niistä on Autismiliitto. Tervetuloa!

02.03.2021 Saammeko esitellä

Saammeko esitellä: talouskoordinaattori Mari Kyyrä

Numerot ovat minun juttuni. Ne ovat loogisia, ja tykkään tehdä erilaisia laskelmia ja vertailuja, sanoo Siviksen talouskoordinaattori Mari Kyyrä. Hän aloitti tehtävässä helmikuun alussa. Mari tekee Siviksen kirjanpitoa ja muita taloushallinnon töitä.