Otamme mielellämme palautetta materiaalin kehittämisestä. Lähetä palaute xxx@ok-sivis.fi.

Materiaalipaketti kouluttajalle sai alkunsa käytännön tilanteesta, jossa usean järjestön työntekijät kouluttivat omia yhdistyksiään eri aiheista. He laativat koulutusillan sisällön ja materiaalin alusta loppuun asti itse, ja kouluttivat asiasta jokainen tahollaan. Päätimme yhdistää voimamme ja tehdä niin valmistelut kuin varsinaisen koulutuksen yhdessä ja kouluttaa myös muitakin kuin oman järjestön yhdistyksiä. Niinpä kokoonnuimme Oulussa yhteen ja suunnittelimme Opintokeskus Siviksen verkkokoulutuksen Ryhdistä yhdistystä –pohjalta lähikoulutussarjan, joka toteutettiin keväällä 2015. Syksyllä kokoonnuimme arvioimaan toteutusta ja päätimme laatia koulutusilloista materiaalipaketin kouluttajille.

Tämä materiaalipaketti on siis käytännönläheinen, yhdistysarjen ja pedagogiikan käytännön ammattilaisten yhteistyössä suunnittelema, käytännössä kokeiltu ja käytettäväksi tarkoitettu.

Toimittanut: Hanna Alaniska (Opintokeskus Sivis)

Treffien tekijät, käytännön vahvat ammattilaiset:

Treffi 1: Anne Savuoja (Psoriasisliitto ry) ja Tanja Vihriälä-Määttä (Epilepsialiitto ry)
Treffi 2: Ulla Sauvola (Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry) ja Katja Kuusela (Pohjois-Pohjanmaan näkövammaiset ry)
Treffi 3: Noora Redsven (Mannerheimin lastensuojeluliitto), Päivi Jurvakainen (SPR Oulun piiri) ja Hanna Alaniska (Opintokeskus Sivis)
Treffi 4: Pasi Orava (Oulun Seudun Uusperheelliset ry)
Treffi 5: Päivi Suuniittu (Hengitysliitto ry)
Treffi 6: Helena Liimatainen (Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry) ja Hilkka Lahti (Munuais- ja maksaliitto ry)