Tapahtumatuotantojen ohjaus

Sivis tarjoaa jäsenjärjestöilleen (keskusjärjestöille ja piireille) ilmaista neuvontaa kampanjoiden ja tapahtumien suunnitteluun. Alla on kerrottu tarkemmin tapahtumatuotannon palveluistamme, mutta huomioimme ehdottomasti myös omat tarpeenne. Haluaisitteko ehdottaa tapaamisaikaa organisaationne tapahtuma- tai kampanjatoiminnasta vastaavien ihmisten kanssa? Tulemme mielellämme keskustelemaan kanssanne toiveistanne!

Kulttuurisuunnittelijamme palvelee teitä 20 vuoden tuottajakokemuksella kaikilta taiteenaloilta. Ensimmäisessä tapaamisessa kartoitamme tarpeenne ja toiveenne. Sen jälkeen teemme teille suunnitelmaehdotuksen, jonka käymme läpi toisella tapaamisella. Tarvittaessa ja aikaresurssien puitteissa tapaamisia ja suunnittelukierroksia voidaan sopia lisää.

Neuvonnan mahdollisia osa-alueita:

• Tapahtuman tarkoitus ja tavoite
  • Kohderyhmän määrittely ja tavoittaminen
  • Resurssit (aika, raha, ihmiset)
  • Aikataulutus
  • Tapahtuman yhteistyökumppanit
  • Tapahtuman markkinointi ja viestintä
  • Tapahtuman toteutumisen puolueeton arviointi paikan päällä tarkkaillen
  • Arviointikeskustelu tapahtuman jälkeen; mitä opittiin?

Neuvonnan kattamia yksittäisiä aiheita:

• Sopimukset vastuista ja vakuutuksista
  • Mahdolliset viranomaisluvat
  • Sopimukset esiintyjien kanssa
  • Tekijänoikeudet
  • Tapahtumapaikan valinta, sisustus, lava, esitystekniikka
  • Tavoitteisiin sopiva ohjelma
  • Palautteen kerääminen yhteistyökumppaneilta ja yleisöltä
  • Jälkimarkkinointi kaikille osallisille ja medialle

Neuvontapalvelumme avulla järjestöllänne on mahdollisuus toteuttaa entistä vaikuttavampia tapahtumia. Parhaiten pystymme auttamaan, jos aloitamme yhteistyön aivan suunnitteluvaiheen alussa ennen kuin päätöksiä on vielä tehty. Tällöin voimme huomioida myös koko tapahtumasuunnittelun kaaren alusta loppuun.

Oskari Mänttäri

kulttuurisuunnittelija