Opitaan verkossa

Verkko-oppimisympäristöjen avulla toteutetaan opintojaksoja, joihin on mahdollista osallistua paikkakunnasta riippumatta. Tarjoamme jäsenjärjestöillemme käytettäväksi verkko-oppimisympäristö Moodlen sekä Optiman. Ympäristöjä voi käyttää työvälineinä koulutuksissa ja hankkeissa.

Moodlea tai Optimaa käyttävälle yhteisölle luodaan suljettu työtila, jossa hanke tai koulutus toteutetaan. Työtilassa ovat käytössä ne työkalut, jotka kouluttaja valitsee. Moodlessa ja Optimassa on erilaisia toimintoja ja työkaluja, mutta niissä on myös yhteisiä ominaisuuksia, kuten

• keskustelualue ja chat
  • kalenteri
  • palautuskansio
  • oppimispäiväkirja
  • tekstieditori
  • materiaalin (teksti, kuva, ääni, video) tuominen omalta tietokoneelta
  • mahdollisuus tehdä verkkosivuja web-editorilla
  • mahdollisuus tehdä sisäisiä ja ulkoisia linkkejä
  • seurantatyökalut ja tilastot.

Moodleen ja Optimaan liittyvät palvelut

Moodle- tai Optima-verkkoympäristöjen käyttö on maksutonta, kun niitä käytetään opintojaksoissa, joiden toteuttamiseen myönnetään Opintokeskus Siviksen tukea. Jos ympäristöjä käytetään muuhun koulutukseen, veloitamme jokaisesta käyttäjätunnuksesta 3 euroa/ kuukausi sekä ympäristön suunnittelusta ja käyttöönotosta erikseen sovittavan hinnan.

Opintokeskus tarjoaa myös maksullista koulutusta verkko-opintojen suunnitteluun ja toteutukseen, Moodlen ja Optiman käyttöönottoon sekä oppimisympäristöjen tekniseen rakentamiseen.

Kurssiympäristön rakentaminen on mahdollista suunnitella ja toteuttaa kanssamme. Tällöin koulutuksen tavoitteet ja sisällöt tulevat järjestöltä ja Opintokeskus vastaa koulutuksen suunnittelusta ja toteuttamisesta Optimassa.

Lisätietoja verkko-oppimisympäristöistä ja niihin liittyvistä palveluista:

Antero Pohjatalo

asiantuntija

koulutuksen ohjaus (kansanterveys- ja vammaisjärjestöt), Sivisverkko, verkkopedagogiikka ja verkko-oppimisympäristöt

Lähetä sähköpostia