Sivis tarjoaa runsaasi palveluja jäsenjärjestöilleen

• opintojaksojen, vertaisopintoryhmien ja ammatillisen lisäkoulutuksen tukeminen ja ohjaaminen
  • koulutuksen kokonaissuunnittelun konsultointi
  • koulutuksen laadun kehittäminen
  • Siviksen toteuttamat koulutukset jäsenjärjestöjen työntekijöille
  • tilasukoulutukset järjestötoiminnasta, kouluttajataidoista ja sosiaalisesta mediasta
  • kulttuuritapahtumien ja muiden suurempien tapahtumien suunnittelun konsultointi.

Siviksen taloudellinen tuki jäsenjärjestöjen koulutukselle tulee Opetus- ja kulttuuriministeriön vapaan sivistystyön valtionosuudesta. Jäsenjärjestöjen aikuiskoulutuksen ohjauksessa ja tuessa Sivis painottaa strategiastaan ja koulutustehtävästään nousevia tavoitteita.

• Opintojakso on esimerkiksi yhtä aihekokonaisuutta käsittelevä kurssi. Opintojaksolla on vastuullinen toteuttaja ja kouluttaja, ja sen opinnolliset tavoitteet on selkeästi määritelty.
  • Vertaisopintoryhmässä opiskellaan vertaisina, toinen toiselta oppien. Ryhmällä tulee olla nimetty ohjaaja, mutta tavoitteistaan ja työskentelytavoistaan ryhmän jäsenet sopivat yhdessä.
  • Ammatillinen lisäkoulutus on ammatillisen peruskoulutuksen jälkeistä jatko- ja täydennyskoulutusta. Sen tavoitteena on kohentaa ammatillista osaamista.

Jäsenjärjestöjen tulee käyttää opintojaksojen, vertaisopintoryhmien ja ammatillisen lisäkoulutuksen viestinnässä ja markkinoinnissa Opintokeskus Siviksen logoa. Logot löydät kuvapankistamme.

Koulutuksen ohjauksessa käytämme Sivisverkkoa!

Opintojaksojen ja vertaisopintoryhmien asiointi ja ohjaus tapahtuu Sivisverkossa. Pääset kirjautumaan Sivisverkkoon tämän sivun ylälaidassa olevasta palkista. Ohjeet oman Sivisverkon käyttäjätunnuksen tekemiseen löydät täältä.
Ensimmäisen kerran Sivisverkkoon kirjatuessasi tarvitset tunnistautumiseen omia henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksiasi (ei siis organisaation yhteisiä).