Osaamismerkit

Ansaitse osaamismerkkejä opintojaksoista

Kaikista opintopisteytetyistä opintojaksoista saat digitaalisen osaamismerkin (Open badge). Osaamismerkki on uudenlainen ja visuaalinen tapa osaamisen esittämiseen ja sen avulla on mahdollista osoittaa ja näyttää erilaista ja eritavoilla hankittua osaamista kuten tietoja, taitoja, asenteita ja saavutuksia. Voit lukea lisää tietoa osaamismerkeistä Siviksen Osaamismerkki-sivustolta.

Halutessasi voit tavoitella osaamismerkkiä myös tietystä kokonaisuudesta. Kokonaisosaamismerkin voit hankkia osallistumalla yksittäisille opintojaksoille.

Tavoittele osaamispolkujen kokonaisosaamismerkkejä

Järjestöosaajan osaamismerkki, 8 op

Haluatko osata enemmän ja näyttää sen muillekin? Yhdistele sinulle tarpeellisimmat opintojaksot ja hanki järjestöosaajan osaamismerkki!

Järjestöosaajan osaamiskokonaisuus on laajuudeltaan 8 opintopistettä. Kokonaisuudesta saa virtuaalisen osaamismerkin. Osaamiskokonaisuuden voi suorittaa useamman vuoden kuluessa.

Voit kerätä opintopistemäärän järjestöosaamisen ja some-osaamisen opintojaksoista. Valitse vähintään 5 op ydinopintojaksoista ja 3 op syventävistä opintojaksoista.

Merkin saadakseen tulee suorittaa yhteensä 8 opintopistettä järjestöosaamisen polun opintojaksoista, joista

• 5 op ydinopintojaksoista ja
  • 3 op syventävistä opintojaksoista

Hae osaamismerkkiä täällä!

Lisätietoa järjestöosaajan osaamismerkistä: asiantuntija Lea Lihavainen

Some-osaajan osaamismerkki, 4 op

Some-osaajan osaamiskokonaisuus on laajuudeltaan 4 opintopistettä. Kokonaisuudesta saa virtuaalisen osaamismerkin. Osaamiskokonaisuuden voi suorittaa useamman vuoden kuluessa.

Valitse some-osaajan kokonaisuuteen vähintään 2 op ydinopintojaksoista ja 2 op syventävistä opintojaksoista.

Merkin saadakseen tulee suorittaa yhteensä 4 opintopistettä some-osaamisen polun opintojaksoista, joista vähintään

• 2 op ydinopintojaksoista ja
  • 2 op syventävistä opintojaksoista.

Hae osaamismerkkiä täällä!

Lisätietoa some-osaajan osaamismerkistä: asiantuntija Lotta Pakanen

Koulutusosaajan osaamismerkki, 10 op

Koulutusosaajan osaamiskokonaisuus on laajuudeltaan 10 opintopistettä. Kokonaisuudesta saa virtuaalisen osaamismerkin. Osaamiskokonaisuuden voi suorittaa useamman vuoden kuluessa. Voit kerätä pistemäärän koulutusosaamisen ja some-osaamisen opintojaksoista. Valitse vähintään 6 op ydinopintojaksoista ja 4 op täydentävistä opintojaksoista.

Merkin saadakseen tulee suorittaa yhteensä 10 opintopistettä koulutusosaamisen polun opintojaksoista, joista vähintään

• 6 op ydinopintojaksoja ja
  • 4 op syventäviä opintojaksoja.

Hae osaamismerkkiä täällä!

Lisätietoa koulutusosaajan osaamismerkistä: asiantuntija Mia Valanne

Opintokeskus Sivis tukee ja ohjaa järjestöjä osaamismerkkityössä

Järjestö- ja yhdistystoiminnassa syntyy monenlaista osaamista niin vapaaehtoisille ja luottamustoimijoille kuin myös järjestön työntekijöille. Opintokeskus Sivis on luonut toiminnan tueksi järjestöjen yhteisiä osaamismerkkejä, jotka jokainen järjestö voi ottaa käyttöönsä. Lisätietoja yhteisistä osaamismerkeistä löytyy esitteestä. Opintokeskus Sivis myös tukee ja ohjaa järjestöjä osaamismerkkityössä.

Lisätietoja yleisesti osaamismerkeistä: asiantuntija Lotta Pakanen.

Lotta Pakanen

asiantuntija

koulutuksen ohjaus (erityisjärjestöt), osaamismerkit, sosiaalisen median koulutus, osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen, aluetyö Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu

Puh. 050 307 0519, Twitter: @lottaon