Vapaaehtoisten johtamiskoulutus

Sivis kehittää vapaaehtoisten johtamiskoulutusta ja testaa aineistoja yhdessä jäsenjärjestöjen kanssa. 

Tarkoituksena on tuottaa uusi vapaaehtoistoiminnan johtamisen verkkokoulutus, jota järjestöt voivat hyödyntää kouluttaessaan itse vapaaehtoisten ohjaajia, koordinaattoreita ja johtajia. 

Kehittämistyötä tehdään yhdessä jäsenjärjestöjen kanssa. Verkostoyhteistyön ytimessä on valtakunnallisten jäsenjärjestöjen edustajista koottu kehittämisryhmä ja laajempi kehitysrinki. Lisäksi palautetta ja ideoita kerätään laajasti järjestötoimijoilta.

Yhteisen kehittämistyön tuloksena syntyy yhdessä kehitetty verkkokoulutuspohja, jonka avulla järjestöt voivat itse toteuttaa koulutusta omille kohderyhmilleen. Uusi koulutuskokonaisuus tulee sisältämään malleja ja moduuleja, joita järjestöt voivat hyödyntää joustavasti itse toteutettavissa verkkokoulutuksissa. 

Koulutuksen sisällöntuotanto ja rakenteen muotoilu käynnistyvät kesän 2020 aikana. Materiaalien testaus alkaa vaiheittain syyskaudella ja ensimmäisten koulutusmoduulien arvioitu valmistumisajankohta on keväällä 2021.  

Osallistu koulutuksen kehittämiseen! 

Kehittämisprosessin alkuvaiheessa keväällä 2020 Sivis kerää kokemuksia ja esimerkkejä järjestöjen omista johtamiskoulutuksista. Kehittämisryhmän ja kehitysringin työskentely alkaa touko-kesäkuussa.

  • Jos teillä on parhaillaan käynnissä tai hiljattain päättynyt omia vapaaehtoisten johtamiskoulutuksia ja haluatte jakaa niissä kertyneitä havaintoja, ottakaa yhteyttä sähköpostilla Sirpaan (sirpa.sulku@ok-sivis.fi)

Kehittämisryhmään valitaan mukaan enintään 8-10 erilaista Siviksen valtakunnallista jäsenjärjestöä.

  • Kehittämisryhmä tapaa vuoden aikana muutaman kerran. Ryhmässä kehitetään koulutusta yhdessä ideoiden ja keskustellen sekä luonnoksia kommentoiden. Lisäksi toivomme, että jäsenet testaisivat aineistoja omassa järjestössä ja keräävät palautetta vapaaehtoisilta. 

Kehitysringissä voi seurata koulutuksen kehittymistä ja pääsee sisäpiiriin mukaan kommentoimaan ja ideoimaan. 

Ilmoittautuminen ryhmään ja rinkiin on päättynyt. Jos haluaisit vielä liittyä mukaan, ota yhteyttä Sirpaan!

Voit kertoa koulutukseen liittyviä toiveita, ideoita ja odotuksia koko kehittämisprosessin ajan: Täytä kehittämislomake!

 

Tervetuloa mukaan!

Sirpa Sulku

asiantuntija

VolExpo -hankkeen päällikkö, vapaaehtoisten johtamiskoulutuksen kehittäminen

Puh. 050 560 5133, Twitter: @sirpasulku

Lähetä sähköpostia