Kun kokousrutiineihin halutaan vaihtelua ja käsiteltäviin asioihin innovatiivisia, uusia näkökulmia, on kävelykokous hyvä vaihtoehto. Liike ja rytmi innostavat aivoja ideointiin ja raittiin ulkoilman merkityksen fysiologiselle tehokkuudelle tiedämme perusteluittakin. Kävelykokous sopii hyvin tiimien ja työryhmien toimintatavaksi, mutta yhdistyksen hallituksen kokouksenkin voi toki toteuttaa joskus kävelykokouksena - ainakin silloin, kun halutaan käsiteltäviin asioihin uusia näköaloja.

Kävelykokouksessa päästään tavoiteltuun tulokseen, kun osallistujat tietävät kunkin kävelyrupeaman tavoitteen ja aikataulun. Vetäjä (puheenjohtaja) voi ennen kävelylenkkiä pitää pienen johdantoesityksen ja/tai antaa ratkaistavan kysymyksen. Askel askeleelta ratkaistava kysymys saa uusia ulottuvuuksia. Samoin kuin kävelyreitti myös keskustelu vaatii päämäärän, tavoitteen. Olisiko yhteinen päätöksenteko parhaimmillaan yhteisen polun löytymistä?

Kukin kävelyrupeama ja käsiteltävä asia on hyvä toteuttaa 3 - 4 hengen ryhmissä. Kunkin sovitun kävelyrupeaman jälkeen pidetään tauko ja vetäjä tai sihteeri kirjaa asioita muistikirjaan tai äänittää keskustelut. Matkaa jatketaan sitten uuden kysymyksen tai teeman siivittämänä. 4 - 6 kävelyetapin jälkeen kokoonnutaan yhteenvetoon ja päätetään yhteinen kokous- ja työhetki venyttelyyn. Ja mikäpä kruunaisi tällaisen kokouksen paremmin kuin makoisat nuotiokahvit!