Vapaaehtoisjohtaja-verkkokoulutus

Koulutus vapaaehtoisille, jotka johtavat ja ohjaavat vapaaehtoisia.

Vapaaehtoisjohtaja on verkkokoulutus vapaaehtoistoiminnan johtamisesta ja ohjaamisesta. Tavoitteena on kehittää ja vahvistaa osallistujien osaamista vapaaehtoisten johtajana toimimisessa. Koulutus lisää osallistujien valmiuksia suunnitella, johtaa ja kehittää vapaaehtoistoimintaa sekä tarjoaa mahdollisuuden keskinäiseen verkostoitumiseen muiden vapaaehtoisten johtajien kanssa.

Koulutuksen jaksot

1. Koulutuksen aloitus: Vapaaehtoisjohtajana yhdistyksessä
  2. Vapaaehtoisten tehtävät
  3. Vapaaehtoisten rekrytointi
  4. Vapaaehtoisten perehdytys ja ohjaus
  5. Sitoutumisen edistäminen
  6. Osaamisen kehittymisen tukeminen
  7. Koulutuksen päätös: Tulevaisuuden näkymiä

Osaamistavoitteet

Osallistuja

• saa valmiudet johtaa ja ohjata vapaaehtoisia
  • osaa soveltaa erilaisia menetelmiä ja työkaluja
  • osaa analysoida vapaaehtoisten johtamisen ja osaamisen johtamisen erityispiirteitä vapaaehtoistoiminnassa
  • osaa suunnitella vapaaehtoisten tehtäviä, rekrytointia, perehdyttämistä ja ohjaamista

Miten tästä eteenpäin?

Vapaaehtoisjohtaja on verkkokoulutuspohja, jota Siviksen jäsenjärjestöt voivat käyttää yhdistystoimijoiden ja vapaaehtoisten kouluttamisessa. Pohjan avulla jäsenjärjestöt voivat organisoida koulutuksia paikallisyhdistyksille ja vapaaehtoisille itsenäisesti tai yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa.

Verkkokoulutus toteutuu Itslearning-oppimisympäristössä ja sen laajuus on 2 op.

Koulutusmalleista kiinnostuneet Siviksen jäsenjärjestöt pääsevät tutustumaan koulutukseen liittymällä ns. testikoulutukseen. Lähetä viesti osoitteeseen verkkokoulutus@ok-sivis.fi ja pyydä pääsyä tutustumaan Vapaaehtoisjohtaja-koulutukseen.

Koulutuspohjan käyttöön ottaminen edellyttää kouluttajan tunnuksia Itslearningiin.

Tilaa kouluttajatunnukset Itslearningiin

Jos haluat osallistua koulutukseen vapaaehtoisena tai yhdistystoimijana, kannattaa tiedustella tai toivoa koulutusta omasta järjestöstä. Tutustu myös koulutuksen esitteeseen. Esitteistä on saatavilla kaksi eri versiota erilaisilla kuvilla: versio 1 ja versio 2.

Yhteyshenkilöt Opintokeskus Siviksessä

Kirsi Ahonen

asiantuntija

Järjestötoiminnan ja koulutuksen laadun kehittäminen, aluetyö Uusimaa ja Kaakkois-Suomi