Verkkokoulutusmallit jäsenjärjestöjen käyttöön

Sivis tukee jäsenjärjestöjä yhdistystoimijoiden ja vapaaehtoisten kouluttamisessa tarjoamalla valmiita yhdistystoiminnan verkkokoulutusmalleja järjestöjen käyttöön.

Valmiiden verkkokoulutusmallien avulla Siviksen jäsenjärjestöt voivat organisoida koulutuksia omille paikallisyhdistyksille ja vapaaehtoisille itsenäisesti tai yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa. Koulutuskokonaisuuksien aiheista järjestöt voivat vapaasti valita sopivat osat tai koko kokonaisuuden. Verkkokoulutukset toteutuvat Itslearning -oppimisympäristössä.

Verkkokoulutuksia testataan parhaillaan jäsenjärjestöjen koulutusasiantuntijoiden kanssa. Koulutusten kokeileminen ja toteuttaminen eivät edellytä aikaisempaa kokemusta Itslearningistä. Tarjoamme ohjausta ja konsultaatiota koulutusten käyttöönottoon ja järjestämme säännöllisesti tapaamisia koulutuksia käyttäville järjestöille.

Lue lisää: verkkokoulutusmallit

Miten käytännössä?

Yhdistyskehittäjä ja Vapaaehtoisjohtaja -koulutukset on julkaistu tammikuussa 2021 jäsenjärjestöjen kokeiltavaksi ja testattavaksi. Yhdistysviestijä julkaistaan myöhemmin.

1. Koulutusmalleista kiinnostuneet Siviksen jäsenjärjestöt pääsevät tutustumaan Yhdistyskehittäjään ja Vapaaehtoisjohtajaan liittymällä ns. testikoulutuksiin. Lähetä viesti osoitteeseen verkkokoulutus@ok-sivis.fi ja pyydä pääsyä tutustumaan koulutukseen.
  2. Koulutusmallin käyttöön ottaminen edellyttää kouluttajan tunnuksia Itslearningiin. Siviksen jäsenärjestöt voivat tilata kouluttajatunnukset täältä

Jos olet vapaaehtoinen ja toimit paikallisessa yhdistyksessä, kannattaa tiedustella tai toivoa koulutusta omasta järjestöstä.

Lisätietoja Opintokeskus Siviksessä

Aino Laurila