Verkkokoulutuspohjat jäsenjärjestöjen käyttöön

Sivis tukee jäsenjärjestöjä yhdistystoimijoiden ja vapaaehtoisten kouluttamisessa tarjoamalla valmiita yhdistystoiminnan verkkokoulutuspohjia.

Valmiiden verkkokoulutuspohjien avulla Siviksen jäsenjärjestöt voivat organisoida koulutuksia omille paikallisyhdistyksille ja vapaaehtoisille itsenäisesti tai yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa. Koulutuskokonaisuuksien aiheista järjestöt voivat vapaasti valita sopivat osat tai koko kokonaisuuden.

Verkkokoulutukset toteutuvat Itslearning- tai Howspace-oppimisympäristöissä. Koulutusten sisällöt ja toteutustapa ovat samat ympäristöstä riippumatta. Käytännön erot ovat oppimisympäristöjen visuaalisessa ilmeessä ja käyttäjähallinnassa.

Verkkokoulutuksia testataan parhaillaan jäsenjärjestöjen koulutusasiantuntijoiden kanssa. Koulutusten kokeileminen ja toteuttaminen eivät edellytä aikaisempaa kokemusta Itslearningistä tai Howspacesta. Tarjoamme ohjausta ja konsultaatiota koulutusten käyttöönottoon ja järjestämme säännöllisesti tapaamisia koulutuksia käyttäville järjestöille.

Jos haluat osallistua koulutukseen vapaaehtoisena tai yhdistystoimijana, kannattaa tiedustella tai toivoa koulutusta omasta järjestöstä.

Lue lisää verkkokoulutuspohjista >>

Koulutusten käyttöönotto

Yhdistyskehittäjä-, Vapaaehtoisjohtaja- ja Yhdistysviestijä -koulutukset on julkaistu vuonna 2021. Koulutuksia kehitetään yhteistyössä jäsenjärjestöjen kanssa.

  1. Koulutuspohjista kiinnostuneet Siviksen jäsenjärjestöt pääsevät tutustumaan kaikkiin verkkokoulutuspohjiin liittymällä ns. testikoulutuksiin. Lähetä viesti osoitteeseen verkkokoulutus@ok-sivis.fi ja pyydä pääsyä tutustumaan koulutukseen.
  2. Koulutuspohjan käyttöön ottaminen Itslearningissa edellyttää kouluttajan tunnuksia. Siviksen jäsenärjestöt voivat tilata kouluttajatunnukset Sivikseltä. 

Tilaa Itslearning-tunnukset >> 

Lue lisää

Lisätietoja Opintokeskus Siviksessä

Aino Laurila

asiantuntija, verkkopedagogi

Verkkokoulutuksen kehittäminen, verkkokoulutusalustat

Puh. 040 7177 012

Lähetä sähköpostia

Tiina Tanskanen-Kudjoi

asiantuntija, verkkopedagogi

Verkkopedagogiikka, verkkokoulutuksen kehittäminen

Puh. 050 550 2377

Lähetä sähköpostia

Erkki Ukkola

asiantuntija, verkkopedagogi

Puh. 050 313 6006, Twitter: @UkkolaErkki

Lähetä sähköpostia